novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali

Planinsko društvo Šoštanj deluje na področu zahodnega dela Šaleške doline že preko 110 let. V okviru društva delujejo mladinski, vodniški in markacijski odsek ter dve sekciji: Zlatorog in Gaberke. Društvo upravlja tudi dve obhodnici in sicer Trško pot okoli Šoštanja in Ravensko pot. Včlanjenih je okoli 300 planink in planincev, ki imajo možnost, da se udeležijo preko 20 izletov, pohodov, taborov in tur, ki jih društvo organizira vsako leto. Postanite oz. ostanite člani PD Šoštanj tudi vi! Obiščite društveno pisarno na Koroški cesti 13 (bivši vrtec Lučka) v uradnih urah, ki so vsak četrtek od 18h do 20h.

 
ZGODOVINA
AKTIVNOSTI 2019
ORGANIZIRANOST
SEKCIJE
ČLANARINA 2019
TRŠKA in RAVENSKA POT
Avtor: www.pzs.si
Iskanje
 
Novice v moj e-predal

prijava   odjava
Vreme


Domov >  Novice Ostale novice

PO GOZDNIH VLAKAH NA SMREKOVEC 9. V SPOMIN NA ˝ŠILIJA˝ 2018

Datum: 18.02.2018Število vseh ogledov: 923

Tradicionalni zimski pohod na Smrekovec je organiziran v spomin na našega člana in vodnika Milana Pogorelčnika - Šilija po gozdnih poteh, ki jih je imel najraje.

PO GOZDNIH VLAKAH NA SMREKOVEC 9. V SPOMIN NA ˝ŠILIJA˝ 2018

Datum pohoda: 18.02.2018 ob 8.00

Zbirno mesto: Gostilna Savinek v Belih Vodah

Aktivnosti: Lahki pohod v zimskih razmerah, lahka turna smuka

Organizator: PD Šoštanj v sodelovanju s PD Velenje

Vodniki: Primož Grudnik (pohod), Vlado Stropnik (pohod), Marjan Karlovčec (turna smuka),                                                                       Miran Jančič (turna smuka)

Vrsta prevoza: Lastni

Predviden povratek: V popoldanskih urah

Prijava: Cvetličarna Nahtigal (041 456 778), Marjan Karlovčec (041 663 601) do petka 16.2.2018 zaradi organizacije toplega obroka na koči

Cena: Za obrok in čaj na koči 5 € po osebi

Oprema: Pohod: topla oblačila in obutev, gamaše, palice, topla pijača, osebna oprema;   Turna smuka: turno-smučarska oprema, topla oblačila, topla pijača, osebna oprema;

 

Opis aktivnosti:

Zbor udeležencev bo pri gostilni Savinek v Belih Vodah, kjer nas bo čakal topel čaj ali kava za katerega bo poskrbel Žagarstvo Marko Mazej. Avtomobile napolnimo z udeleženci.   Odpeljemo se do »Matevžeka« v Belih Vodah. Pot nadaljujemo  po cesti do Encija, kjer po tradiciji  sledi čaj, pecivo ter nekaj kratkega. Za gostoljubje se zahvalimo Andreji. S potjo nadaljujemo v gozd. Ta »Šilijeva » najljubša turno smučarska pot na Smrekovec  nas bo hitro usmerila v strme vlake, po katerih se spravlja les. Po dobri uri, uri in pol, hoje stopimo na cesto, ki pripelje iz Kramarce na Smrekovec. Tukaj cesto prečimo, ter nadaljujemo po vlakah naravnost na vrh, od ceste porabimo še cca. uro hoje.  Sledi spust do koče na Smrekovcu, kjer bo sledil, kratek program. Za topel obrok in pijačo bo poskrbljeno. Po okrepčilu in počitku se vračamo po cesti v smeri dostopa.

Podrobne informaciji pri vodnikih!

Opozorilo: Udeleženec je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodnika ter izbor ture

prilagoditi svojim zdravstvenim in telesnim sposobnostim!

VAREN KORAK!

 

V sodelovanju s Portalom sostanj.info