Po manj znanih poteh od Obirca do Mostnarja 2. del

PD 23. marec, 2024
78
Po manj znanih poteh od Obirca do Mostnarja 2. del

V soboto, 23. marca 2024, smo se člani planinskega društva Šoštanj pod vodstvom vodnika, Bojana Rotovnika in Mateja Kortnika odpravili na izlet po manj znanih poteh od Obirca do Mostnarja. 


Po manj znanih poteh od Obirca do Mostnarja

Dan: sobota, 23. 3. 2024

Zbor: Tresimirjev park Šoštanj 7.30

V soboto, 23. marca 2024, smo se člani planinskega društva Šoštanj pod vodstvom vodnika, Bojana Rotovnika in Mateja Kortnika odpravili na izlet po manj znanih poteh od Obirca do Mostnarja. Zbudili smo se v čudovito sobotno jutro, ki je kar klicalo po lepem pohodu. Po odpovedi pohoda prejšnjo soboto zaradi slabših vremenskih razmer se nas je ob 7:30 uri zjutraj v Tresimirjevem parku zbrala cela skupina sedmih nadobudnih planincev.

S hojo smo tako pričeli od Tresimirjevega parka po kolesarski stezi proti Lokovici, kjer se je naša pot usmerila v gozd in nadaljevala po gozdnih vlakah vse  po godovih nad termoelektrarno Šoštanj do Pustega gradu (401m). Na mestu nekdaj mogočnega gradu, gradu Šoštanj, najstarejšega izmed treh Šoštanjskih gradov smo imeli manjšo postojanko. Pot smo nadaljevali po gozdnih poteh proti Penku in vse do gostišča Acman, kjer je kavica še posebej zadišala.

Naprej nas je pot vodila mimo župnijske cerkve Sv. Mihaela v Skorno po travnatih in gozdnih poteh, potoka Stara voda in po gozdnem grebenu proti Lepi Njivi. Skozi celotno pot so nas spremljali sončni žarki in prešerna volja vseh udeležencev. Prehodili smo dobrih 17 km, dosegli ta dan najvišjo nmv 670m in hodili malo več kot 5 ur.

Polni prijetnih vtisov smo naše druženje zaključili ob 15:00 uri pri Mostnarju. 

Besedilo: Mihaela Ovčjak

Foto: Borut Zajc, Mihaela Ovčjak

 

Iskanje