novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali

Planinsko društvo Šoštanj deluje na področu zahodnega dela Šaleške doline že preko 110 let. V okviru društva delujejo mladinski, vodniški in markacijski odsek ter dve sekciji: Zlatorog in Gaberke. Društvo upravlja tudi dve obhodnici in sicer Trško pot okoli Šoštanja in Ravensko pot. Včlanjenih je okoli 300 planink in planincev, ki imajo možnost, da se udeležijo preko 20 izletov, pohodov, taborov in tur, ki jih društvo organizira vsako leto. Postanite oz. ostanite člani PD Šoštanj tudi vi! Obiščite društveno pisarno na Koroški cesti 13 (bivši vrtec Lučka) v uradnih urah, ki so vsak četrtek od 18h do 20h.

 
ZGODOVINA
AKTIVNOSTI 2019
ORGANIZIRANOST
SEKCIJE
ČLANARINA 2019
TRŠKA in RAVENSKA POT
Avtor: www.pzs.si
Iskanje
 
Novice v moj e-predal

prijava   odjava
Vreme


Domov >  Novice Ostale novice

Ustanovitev odseka za varstvo gorske narave

Datum: 26.02.2015Število vseh ogledov: 1637

Avtor: Matej Kortnik

Planinsko društvo Šoštanj vabi na ustanovitev odseka za varstvo gorske narave, ki bo združeval vse člane, ki jih zanima varovanje gorske narave. Ustanovitev odseka bo v četrtek 26.2.2015 ob 19. uri v prostorih stavbe občine Šoštanj.

V društvu je nekaj članov, ki se ukvarjajo z varstvom gorske narave in naše društvo je eno redkih izmed večjih društev, ki tega odseka nimamo. Kljub temu, da smo v preteklih letih na tem področju ogromno naredili (npr. bili med ustanovnimi člani Naravovarstvene zveze Smrekovec), pa se nikoli znotraj društva nismo organizirano lotili tega področja.  

Cilji odseka so vspodbujanje zanimanja za gorsko naravo med člani, osveščanje javnosti o občutljivosti gorske narave, organiziranje predavanj, izletov, stojnic na temu varovanja in spoznavanja gorske narave, izobraževanje, sodelovanje s komisijo za varstvo gorske narave pri PZS, Naravovarstveno zvezo Smrekovec in drugimi nevladnimi organizacijami na področju varovanja narave in drugo.

Na ustanovitev odseka ste vabljeni vsi, ki vas zanima to vrstna dejavnost.


Matej Kortnik,

Predsednik Planinskega društva Šoštanj

V sodelovanju s Portalom sostanj.info