novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali

Planinsko društvo Šoštanj deluje na področu zahodnega dela Šaleške doline že preko 110 let. V okviru društva delujejo mladinski, vodniški in markacijski odsek ter dve sekciji: Zlatorog in Gaberke. Društvo upravlja tudi dve obhodnici in sicer Trško pot okoli Šoštanja in Ravensko pot. Včlanjenih je okoli 300 planink in planincev, ki imajo možnost, da se udeležijo preko 20 izletov, pohodov, taborov in tur, ki jih društvo organizira vsako leto. Postanite oz. ostanite člani PD Šoštanj tudi vi! Obiščite društveno pisarno na Koroški cesti 13 (bivši vrtec Lučka) v uradnih urah, ki so vsak četrtek od 18h do 20h.

 
ZGODOVINA
AKTIVNOSTI 2019
ORGANIZIRANOST
SEKCIJE
ČLANARINA 2019
TRŠKA in RAVENSKA POT
Avtor: www.pzs.si
Iskanje
 
Novice v moj e-predal

prijava   odjava
Vreme


Domov > Aktivnosti Ostale aktivnosti
 Število vseh ogledov: 169

Tradicionalni pohod

Štefanov planinski pohod iz Topolšice na Sleme (1096m)
Pričetek: 26.12.2019 ob 08:00 uri
Konec: 26.12.2019 ob 15:00 uri
Lokacija: Topolšica - Šentvid
Organizator: PLANINSKO DRUŠTVO ŠOŠTANJ

Datum odhoda: četrtek, 26. december, ob 8h iz Topolšice
Vodniki: Bojan Rotovnik, Jure Grudnik, Andrej Veternik, Matej Kortnik
Zahtevnost: lahka pot v zimskih razmerah
Čas hoje: 4-5h

Opis poti: Tradicionalni pohod PD Šoštanj na državni praznik Dan samostojnosti in enotnosti bo v letu 2019 že dvanajsti. Tokrat bo potekal malce drugače, kot v preteklih letih. Prav tako iz Topolšice se bomo po južnih pobočjih Loma povzpeli direktno na vrh Lomek 884m in nato mimo kmetije Žlebnik na Sleme oz. do Andrejevega doma na Slemenu. Po krajšem počitku in okrepčilu pa sledi še krajši spust po planinski poti do Kopina. V sredo, 26. decembra, se bomo zbrali ob 8h na parkirišču Term Topolšica (pod letnim bazenom) in od tam pričeli vzpon čez južna pobočja Loma na vrh Loma, Lomek (884 m). Od Ravsa se spustimo po travniku in nato skozi gozd do kmetije Bank. Od tam nadaljujemo proti kmetiji Žlebnik, kjer bomo imeli krajši počitek, ki bo namenjen tudi ogledu Kajuhovega spominskega obeležja. Nato sledi zadnji vzpon mimo Orla do Andrejevega doma na Slemenu 1096m, kjer nas čaka topel čaj in primerno okrepčilo. Po okrepčilu v koči se bomo spustili po planinski poti proti vasi Zavodnje in pri Kopinu vstopili na avtobus, kar pomeni okoli pol ure hoje od planinske koče. Avtobus bo udeležence pohoda peljal nazaj do Topolšice in nato preko Šoštanja in Pesja do Velenja.

Predhodne prijave za udeležbo na pohodu niso potrebne, je pa udeležba brezplačna (stroške avtobusnega prevoza iz Slemena krije PD Šoštanj). Za udeležbo na pohodu je potrebna primerna psiho-fizična pripravljenost ter planinska oprema za lažje zimske planinske pohode. Udeležencem pohoda priporočamo, da za prihod na zbirno oz. startno mesto, uporabijo javni potniški promet, saj je ura začetka pohoda prilagojena tako, da je možen prevoz z lokalnim avtobusom, ki 26.12. ob 7:15h pelje iz Gorice, preko Velenja (7:20h), Pesja (7:31h) in Šoštanja (7:37h) do Topolšice, kamor prispe ob 7:47h.

Vabljeni!

V sodelovanju s Portalom sostanj.info