novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali

Planinsko društvo Šoštanj deluje na področu zahodnega dela Šaleške doline že preko 110 let. V okviru društva delujejo mladinski, vodniški in markacijski odsek ter dve sekciji: Zlatorog in Gaberke. Društvo upravlja tudi dve obhodnici in sicer Trško pot okoli Šoštanja in Ravensko pot. Včlanjenih je okoli 300 planink in planincev, ki imajo možnost, da se udeležijo preko 20 izletov, pohodov, taborov in tur, ki jih društvo organizira vsako leto. Postanite oz. ostanite člani PD Šoštanj tudi vi! Obiščite društveno pisarno na Koroški cesti 13 (bivši vrtec Lučka) v uradnih urah, ki so vsak četrtek od 18h do 20h.

 
ZGODOVINA
AKTIVNOSTI 2019
ORGANIZIRANOST
SEKCIJE
ČLANARINA 2019
TRŠKA in RAVENSKA POT
Avtor: www.pzs.si
Iskanje
 
Novice v moj e-predal

prijava   odjava
Vreme


Domov > Aktivnosti Ostale aktivnosti
 Število vseh ogledov: 1042

Čičarija: Kojnik (802m) - Golič (889m) - Kavčič (879m) - Lipnik (804)
Pričetek: 08.04.2018 ob 06:00 uri
Konec: 08.04.2018 ob 20:00 uri
Lokacija: Čičarija
Organizator: PLANINSKO DRUŠTVO ŠOŠTANJ
Kontakt: Vlado Stropnik

Datum odhoda: nedelja, 8.4.2018 ob 6:00, AP Šoštanj

Vodnika: Vlado Stropnik, Andreja Konovšek Jalen

Zahtevnost poti: lahka pot

Čas hoje: cca 6h

Prijave in cena: v cvetličarni Nahtigal do četrtka oz do zasedbe mest, cena 18 EUR

Čičarijo smo začeli spoznavati že nekaj let nazaj, ko smo osvojili manj poznane vrhove na slovenski strani ob meji s Hrvaško. Iz enega izmed vrhov, na katerem smo stali tudi takrat, se nam je pogled ustavil tudi na vrhu, ki smo ga želeli obiskali letos. Žbevnica je 1014 m visok vrh, ki se nahaja nad vasjo Brest, ob slovensko - hrvaški meji. Je najzahodnejši hrvaški tisočak, ki pripada grebenu Čičarije. A vodniki smo se iz takšnih in drugačnih razlogov odločili, da turo spremenimo in obiščemo slovenski del Čičarije in Žbevnico spet gledamo čez mejo. A nam zato ne bo prav nič dolgčas. Obiskali bomo 4 vrhove. Iz vasi Podgorje pod Slavnikom se bomo najprej podali proti Kojniku (802m). Na vrhu stoji preprost križ in ob njem skrinjica z vpisano knjigo in žigom. Od tu se bo odprl pogled na nadaljevanje naše poti.  Po kolovozih in stezah bomo čez travnate planote prišli do našega naslednjega cilja - Goliča. 889m visok vrh nam bo ponudil malico in lepe razglede. Nadaljevali bomo do Kavčiča (897m) in nazadnje še do vrha Lipnik (804m) tik ob meji s Hrvaško. 

In zakaj se nam pridružiti na izletu? Zato, ker prečenje ponuja lepe razglede na Slavnik, Snežnik, v ozadju vse do Kamniških Alp in vzhodnega dela Karavank, proti severu se nam pokažejo Julijci s Krnom in Triglavom, na drugi strani pa bomo lahko opazovali celotno slovensko obalo in Trst, skratka vsak bo našel nekaj zase.

Vabljeni!

 

 

 

 

 

V sodelovanju s Portalom sostanj.info