Štefanov planinski pohod iz Topolšice na Sleme (1096m)

Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Štefanov planinski pohod iz Topolšice na Sleme (1096m)

26. decembra, 2019 @ 8:00 - 15:00

Datum odhoda: četrtek, 26. december, ob 8h, parkirišče pod Gasilskim domom Topolšica
Vodniki: Bojan Rotovnik, Jure Grudnik, Andrej Veternik, Matej Kortnik
Zahtevnost: lahka pot v zimskih razmerah
Čas hoje: 4-5h

Opis poti: Tradicionalni pohod PD Šoštanj na državni praznik Dan samostojnosti in enotnosti bo v letu 2019 že dvanajsti. Tokrat bo potekal malce drugače, kot v preteklih letih. Prav tako iz Topolšice se bomo po južnih pobočjih Loma povzpeli direktno na vrh Lomek 884m in nato mimo kmetije Žlebnik na Sleme oz. do Andrejevega doma na Slemenu. Po krajšem počitku in okrepčilu pa sledi še krajši spust po planinski poti do Kopina. V sredo, 26. decembra, se bomo zbrali ob 8h na parkirišču pod Gasilskim domom v Topolšici in od tam pričeli vzpon čez južna pobočja Loma na vrh Loma, Lomek (884 m). Od Ravsa se spustimo po travniku in nato skozi gozd do kmetije Bank. Od tam nadaljujemo proti kmetiji Žlebnik, kjer bomo imeli krajši počitek, ki bo namenjen tudi ogledu Kajuhovega spominskega obeležja. Nato sledi zadnji vzpon mimo Orla do Andrejevega doma na Slemenu 1096m, kjer nas čaka topel čaj in primerno okrepčilo. Po okrepčilu v koči se bomo spustili po planinski poti proti vasi Zavodnje in pri Kopinu vstopili na avtobus, kar pomeni okoli pol ure hoje od planinske koče. Avtobus bo udeležence pohoda peljal nazaj do Topolšice in nato preko Šoštanja in Pesja do Velenja.

Predhodne prijave za udeležbo na pohodu niso potrebne, je pa udeležba brezplačna (stroške avtobusnega prevoza iz Slemena krije PD Šoštanj). Za udeležbo na pohodu je potrebna primerna psiho-fizična pripravljenost ter planinska oprema za lažje zimske planinske pohode. Udeležencem pohoda priporočamo, da za prihod na zbirno oz. startno mesto, uporabijo javni potniški promet, saj je ura začetka pohoda prilagojena tako, da je možen prevoz z lokalnim avtobusom, ki 26.12. ob 7:15h pelje iz Gorice, preko Velenja (7:20h), Pesja (7:31h) in Šoštanja (7:37h) do Topolšice, kamor prispe ob 7:47h.

Vabljeni!

Podrobnosti

Datum:
26. decembra, 2019
Čas:
8:00 - 15:00
Kategorija Dogodek:

Organizator

Planinsko društvo Šoštanj
Email:
info@pd-sostanj.si

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zasebne nastavitve shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitce za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke:

Zavrni vse piškotke
Dovoli vse piškotki