Planinski izlet na Papuk 953m (Hrvaška)

Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Planinski izlet na Papuk 953m (Hrvaška)

19. oktobra, 2019 @ 3:30 - 20. oktobra, 2019 @ 22:00

Hrvaška: PAPUK

Datum odhoda: sobota, 19.10. ob 03.30 na Avtobusni postaji Šoštanj

Vodnika: Vlado Stropnik, Jure Grudnik, Bojan Rotovnik

Zahtevnost: lahka označena pot

Čas hoje: 6 h/ 4h

Cena: 65 €, ki vključuje prevoz ter prenočišče s polpenzionom, velja v primeru vsaj 30 prijav. V primeru manj prijav se cena dvigne za 5€.

Opis poti: V lanskem mesecu avgustu smo vodniki PD Šoštanj gostili skupino planincev iz sosednje Hrvaške, natančneje iz HPD Bršljan Jankovac iz Osjeka. Vodili smo jih na Uršljo goro in Peco, ter pokazali zanimivosti našega mesta. Ob prijetnem dvodnevnem druženju in pomenkovanju smo se dogovorili da jim vrnemo obisk. Omenjeno planinsko društvo, ki sodi med najstarejše v tem delu Hrvaške (Slavonija) ima v lasti tudi planinski dom Jankovac na Papuku, za katerega mnogi trdijo, da je najlepši na Hrvaškem.

Papuk je najvzhodnejše hribovje v nizu treh hribovij, ki ležijo vzdolž severnega celinskega dela Hrvaške in v geografskem smislu delijo Posavino na jugu od Podravine na severu. V to skupino spadata še Bilogora in Moslovačka gora. Najvišji vrh našega ciljnega pogorja je 953m visok istoimenski vrh Papuk, kar je za hrib, ki se dviga iz prostrane Slavonske ravnice kar zavidljiva višina. Pogorje, ki meri približno 350 kvadratnih kilometrov je pretežno poraščeno z gozdom (bukev in ostali listavci) in je od leta1999 zaščiteno kot naravni park, znotraj katerega pa naletimo tudi na naravno posebnost, (geopark) ki spada pod zaščito UNESCA. Znamenitosti tega področja so tudi jezerca, potoki, slapovi, ki krasijo slikovite doline kot je dolina Jankovac, ki jo bomo obiskali.

Ob množici planinskih poti, ki so tod speljane in  urejene,bo težko izbrati pravo, ampak to prepuščamo vodnikom gostiteljskega planinskega društva. Pomlad v te kraje pride prej kot  k nam, zato je to pravi čas da jih obiščemo.

Podrobnosti

Začetek:
19. oktobra, 2019 @ 3:30
Konec:
20. oktobra, 2019 @ 22:00
Kategorija Dogodek:
Spletna stran:
https://www.facebook.com/events/818881285175138/

Prizorišče

Slavonija, Hrvaška

Organizator

Planinsko društvo Šoštanj
Email:
info@pd-sostanj.si

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zasebne nastavitve shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitce za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke:

Zavrni vse piškotke
Dovoli vse piškotki