Tura v Bohinjskih gorah: Tolminski Kuk

Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Tura v Bohinjskih gorah: Tolminski Kuk

19. julija, 2020 @ 5:00 - 19:00

Datum odhoda: 19.07.2020 ob 05.00, AP Šoštanj

Vodniki: Primož Grudnik, Janez Kugonič

Zahtevnost poti: Zahtevna pot

Cena: po dogovoru

Čas hoje: cca 10 ur

Prijave: Primož Grudnik (031/583-273) do 18.07.2020 do 12. ure

Oprema: Zaradi Covida 19 bo prevoz lasten, minimalno število udeležencev je omejeno na 8. Potrebno je dosledno upoštevanje priporočil NIJZ. V svoj nahrbtnik poleg osnovne gorniške opreme za visokogorje (poletna oblačila, topla oblačila, sončna krema, pokrivalo,…), čelade, malice in zadostne količine tekočine spravite še zaščitno masko ter razkužilo.

Opis poti: Letošnje leto je precej drugačno od tistih, ki smo jih vajeni, zato smo tudi vodniki PD Šostanj precej omejeni z izvedbami izletov, a se ne damo. Da vsaj nekoliko popestrimo to “čudno” sezono, se bomo v nedeljo, 19.07.2020 podali na območje Spodnjih Bohinjskih gora. Povzpeli se bomo na najvišji vrh navedene gorske verige, na vrh, ki sicer komaj premaga mejo 2000 metrov, a s svojo lego poskrbi, da se je za dosego njegovega vrha potrebno precej potruditi. Tolminski Kuk (2.085 m) nam bo postregel s čudovitimi razgledi, ko bomo tako stali na vrhu in občudovali valovite gore, vse tja do prostrane Komne, Vrh Planje, Vrh nad Škrbino, Zeleni vrh, ….morda nam pogled seže vse do morja. Občutek bomo imeli, da smo precej višje, kot dejansko bomo.

Štartali bomo iz pred Koče pri Savici, se po precej vijugasti poti povzpeli do Doma na Komni. Sledi krajši počitek. Nadaljevali bomo proti Planini Govnjač, Kser, vse do Vrha Planja. Od tukaj sledi nadaljnji vzpon na naš cilj, Tolminski Kuk. Čaka nas daljša pavza. Sestopili bomo mimo Škrbine proti Planini za Migovcem in naprej do Ukanca.

Pot je na določenih mestih proti vrhu Tolminskega Kuka nekoliko zahtevnejša, drugače tehnično nezahtevna. Zaradi oddaljenosti oz. pristopa na naš cilj, je pot dolga, minimalno 10 ur hoje (vzpon cca. 6 ur, sestop cca. 4 ure), zato se pri udeležencih pričakuje dobra kondicijska pripravljenost.

Na izlet naj se prijavijo le zdrave osebe.

Podrobnosti

Datum:
19. julija, 2020
Čas:
5:00 - 19:00
Kategorija Dogodek:

Prizorišče

Bohinjske gore
Slovenija

Organizator

Planinsko društvo Šoštanj
Email:
info@pd-sostanj.si

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zasebne nastavitve shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitce za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke:

Zavrni vse piškotke
Dovoli vse piškotki