Planinska tura: Pot stoletnice in Trbiška – Krniška špica (2368 m), Italija

Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Planinska tura: Pot stoletnice in Trbiška – Krniška špica (2368 m), Italija

22. avgusta, 2020 @ 5:00 - 21:00

Datum odhoda: 22. avgust ob 5.00 AP Šoštanj

Vodniki: Primož Grudnik, Anja Lampret

Zahtevnost: Zelo zahtevna označena pot, zahtevno brezpotje

Čas hoje: 8 ur

Prevoz: Lastni

Prijave: do petka 21.8.2020 do 14.00 na številko 031 583 273 (Primož)

Opis poti: Naše tokratno izhodišče bo ob asfaltni cesti med Rabeljskim jezerom in Sella Neveo (Italija). S hojo bomo začeli po poti, ki vodi skozi gozd ob potoku Rio Bianco (Bele Vode) in se skozi rahel vzpon vzpeli do opuščene koče. Nadaljevali bomo proti bivaku Gorizia. Gozdnato pokrajino bo kaj hitro zamenjalo ruševje. Naklon poti se začne do prej omenjenega bivaka postopoma večati. Nadaljevali bomo po strmem gruščnatem pobočju proti škrbini Alta di Rio Bianco (2150 m). Na škrbini zavije pot v desno in se kratek čas še vzpenja po rahlo gruščnatem terenu, nato pa nas bo pripeljala do jeklenic ob katerih se bomo precej strmo vzpeli. Sledil bo najtežji del poti, kjer se bomo morali navpično spustiti v ozko škrbino. Iz škrbine se bomo nato povzpeli po navpični lestvi, nato pa nas bodo nekoliko položnejša pobočja pripeljali do ozkega grebena. Pot po grebenu je zavarovana z jeklenico. Kasneje pot zavije v levo in sledil bo še kratek spust po gruščnatem terenu ter nato ob jeklenici do vhoda v predor. Na poti skozi predor so tudi ovinki ter spusti po lestvi, zato bo obvezna uporaba svetilke. Ko pridemo iz predora, bo sledilo še kratko prečenje strmega pobočja do Krniške škrbine, kjer se nam bo z desne strani priključila še lažja pot od bivaka Gorizia. S škrbine bo sledil spust v smeri koče Corsi približno 50 metrov, kjer bomo na melišču zagledali ozko stezico, ki se odcepi desno in je označena z rdečimi pikami. Ta nas bo v kratkem pripeljala do vznožja ozke in strme grape, kjer se začne tehnično bolj zahteven del poti. Glede na vremenske razmere in počutje udeležencev bomo turo po potrebi tudi skrajšali.

Podrobnosti

Datum:
22. avgusta, 2020
Čas:
5:00 - 21:00
Kategoriji Dogodek:
,

Organizator

Planinsko društvo Šoštanj
Email:
info@pd-sostanj.si

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zasebne nastavitve shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitce za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke:

Zavrni vse piškotke
Dovoli vse piškotki