DAN SMREKOVCA (pohod)

Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

DAN SMREKOVCA (pohod)

26. septembra, 2021 @ 8:00 - 14:00

Planinsko društvo Šoštanj na pobudo in v soorganizaciji Občine Šoštanj že vse od leta 2001 ob občinskem prazniku organizira vsakoletni pohod na najvišji vrh naše občine, Smrekovec 1577m. Do leta 2013 je to bila tudi ena izmed aktivnosti, ki jih je v okviru Dnevov rekreacije organizirala Športna zveza Šoštanj. V letu 2017 pa smo tradicionalni pohod na Smrekovec v dogovoru z župani treh občin, ŠoštanjaČrne na Koroškem in Ljubnega ob Savinji, ki se stikajo na Smrekovškem pogorju in društvi, ki so združena v Naravovarstveni zvezi Smrekovec, razširili na skupno druženje na Smrekovcu, ki smo ga poimenovali DAN SMREKOVCA. Na tej prireditvi se lahko prebivalci vseh treh občin in seveda vsi ostali ljubitelji gora udeležijo enega izmed pohodov, organiziranega do Doma na Smrekovcu iz različnih smeri. Poleg tega pa lahko v okviru različnih aktivnosti bolje spoznajo Smrekovško pogorje z naravovarstvenega vidika, saj je to tudi območje posebnih naravnih vrednot.

Datum odhoda: nedelja, 26.9. ob 8h izpred parkirišča ob cerkvi sv. Andreja v Belih Vodah

Vodnika: Jure Grudnik in Bojan Rotovnik

Zahtevnost poti: lahka pot (po označenih in neoznačenih poteh)

Čas hoje: skupno okoli 5h

Opis poti: Vabimo vas, da se tudi letos udeležite tradicionalne akcije, ki smo jo poimenovali DAN SMREKOVCA. Glede na to, da nam je Smrekovško pogorje dobro poznano, se bo verjetno večina pohodnikov te aktivnosti udeležila v lastni organizaciji. V tem primeru vas prosimo, da poskušate priti na vrh Smrekovca ob 11h, ko bomo naredili tradicionalno skupinsko fotografijo in/ali da se nam med 11.30h in 12.30h pridružite pri Domu na Smrekovcu, kjer bo z upoštevanjem zaščitnih ukrepov izvedena krajša obeležitev Dneva Smrekovca.

Vse, ki bi se želeli na Smrekovec odpraviti v okviru planinskega izleta PD Šoštanj, obveščamo, da je zbirno mesto ob 8h na parkirišču ob cerkvi sv. Andreja v Belih Vodah. Tokrat se bomo na Smekovec vzpenjali po manj znanih poteh. Pohod bomo začeli v vasi Bele Vode in se najprej vzpeli nad vasjo ter nato nadaljevali mimo Puških vrhov, lovske koče in pod Osekanim vrhom prispeli na planinsko pot, ki vodi iz Slemena na Smrekovec. Po planinski poti bomo hodili vse do sedla Kramarica, kjer se bomo podali na neoznačeno stezo, ki nas bo pripeljala vse do vrha Smrekovca. Po skupinskem fotografiranju se bomo spustili do Doma na Smrekovcu in se po daljšem odmoru vrnili nazaj v Bele Vode po planinski poti mimo Zg. Brložnika in Luka.

Predhodne prijave za udeležbo na pohodu niso potrebne.

Podrobnosti

Datum:
26. septembra, 2021
Ura:
8:00 - 14:00
Kategorija Dogodek:

Organizator

Planinsko društvo Šoštanj
E-naslov:
info@pd-sostanj.si

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zasebne nastavitve shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitce za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke:

Zavrni vse piškotke
Dovoli vse piškotki