TURNOKOLESARSKI IZLET: LUČE – VELIKI TRAVNIK – DOM NA SMREKOVCU – LJUBNO

Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

TURNOKOLESARSKI IZLET: LUČE – VELIKI TRAVNIK – DOM NA SMREKOVCU – LJUBNO

5. julija, 2020 @ 6:00

Datum odhoda: 05.07.2020 ob 06.00 AP Šoštanj, lastni prevoz

Prijave: Do petka 03.07.2020 do 16.00 ure na telefonsko številko 031 583 273 (Primož)

Vodniki: Primož Grudnik, Žiga Kugonič, Tomo Drolc

Zahtevnost poti: Srednje težka, V3, S3; Dolžina poti: 48 km; Skupno vzpona 1986 m.n.v.; Skupno spusta 2074 m.n.v.; Luče – Travnik 22 km, Travnik – Smrekovec 10 km, Smrekovec – Ljubno 16 km.

Čas vožnje: 7 h s postanki

Oprema: Tehnično brezhibno gorsko kolo s profiliranimi gumami in vsaj sprednjim vzmetenjem, čelada, rokavice, očala, rezervna majica, hrana in pijača iz nahrbtnika, rezervna zračnica, tlačilka, orodje, komplet za krpanje zračnic, osebni dokument.

Opis:

Vsem ljubiteljem gorskega kolesarstva se v nedeljo 05.07.2020 ponovno obeta dan, ko si bomo do dobra raztegnili noge in zavrteli pedala naših koles.  Ker so ukrepi zaradi Covid19 še vedno veljavni, se bomo do izhodišča za kolesarjenje – Luče – odpeljali z lastnim prevozom. Pogled na Raduho nam bo vlil motivacije in kaj kmalu se bomo pričeli vzpenjati po vijugasti asfaltni cesti, ki nas bo po nekaj prekolesarjenih kilometrih in premaganih višinskih metrih popeljala po »Panoramski cesti Luče«. V objemu narave ter pogledom na Rogatec se bomo še nekaj trenutkov rahlo vzpenjali. Tukaj sledi prvi kratek počitek. Nato nas čaka  spust in ponovni vzpon po cesti v smeri Koče na Loki (asfalt + makedam) in po nekaj prevoženih kilometrih se  usmerimo desno po kolovozni cesti v smeri Koče na Travniku. Tik pod kočo bo potrebno kolesa cca. 10 minut potiskati po strmem kolovozu, nakar se bomo po 22 km kolesarjenja razveselili čudovitega razgleda iz prostranega travnika, kjer nas bo pozdravila idilična Koča na Travniku. Sledi daljši počitek. S kolesarjenjem bomo nadaljevali v smeri Smerkovca mimo Hlipovca in Dunajske bajte. 10 km del poti nas bo navdušil s prijetno naravo in sproščenim kolesarjenjem po ozkih poteh. Na Smrekovcu sledi krajši postanek, nakar nas čaka 16 km dolgi spust v Ljubno ob Savinji, kjer zaključimo enodnevno kolesarsko pustolovščino.

Podrobnosti

Datum:
5. julija, 2020
Ura:
6:00

Organizator

Planinsko društvo Šoštanj
E-naslov:
info@pd-sostanj.si

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register