Turno-kolesarska tura: Naravske ledine – Dom na Peci

Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Turno-kolesarska tura: Naravske ledine – Dom na Peci

12. septembra, 2020 @ 6:30 - 19:00

Datum odhoda: 12. September 2020, 6.30 AP Šoštanj

Prijave: Do srede 9.9.2020 do 12.00 ure na telefonsko številko 031 583 273 – Primož.

Vodniki: Primož Grudnik, Tomo Drolec.

Zahtevnost poti: Srednje težka, V3, S3, Dolžina poti: 67 km, Skupno vzpona 3285 m.n.v., skupno spusta 3285 m.n.v.

Čas vožnje: 7 h s postanki.

Oprema: Tehnično brezhibno gorsko kolo s profiliranimi gumami in vsaj sprednjim vzmetenjem, čelada, rokavice, očala, rezervna majica, hrana in pijača iz nahrbtnika, rezervna zračnica, tlačilka, orodje, komplet za krpanje zračnic, osebni dokument.

Bodite tudi vi eden izmed kolesarjev, ki boste sprejeli izziv »MigiMigi« in se nam pridružite v soboto,  12. 9. 2020, ter z vašo udeležbo doprinesite, da nam uspe prekolesariti Slovensko turno kolesarsko pot v enem dnevu. V okviru akcije, kjer bo sodelovalo tudi Planinsko društvo Šoštanj s svojim turno-kolesarskim odsekom, bomo skupaj prekolesarili 41 kolesarskih etap po celi Sloveniji v dolžini 1.850 km, premagali preko 50.000 višinskih metrov ter obiskali več kot 50 planinskih koč.

Naša etapa zajema prekrasno turno-kolesarsko pot, in sicer Naravske Ledine – Dom na Peci. Ob 6.30 uri se zberemo v Šoštanju na avtobusni postaji, kjer nas čaka prevoz koles do štarta – Sleme. S kolesi se bomo najprej zapeljali do koče na Naravskih Ledinah, kjer bomo pričeli s kolesarjenjem po SKTP. V nadaljevanju se bomo po krasni poti spustili pod Uršljo goro, do kmetije »Pri mokremu jopiču«, večini bolj poznano kot Obretanovo. V bližini stoji spomenik – kompozicija lesenih stebrov, različnih višin, postavljenih v obliki nezaključene osmice, ki je posvečen vsem padlim borcem NOB na tem področju. Prav tako je navedeno območje dobro poznano tabornikom, saj se ponaša z Domom tabornikov RKJ, vsako leto pa na Obretanovo poteka tudi tradicionalni gorski tek. V nadaljevanju bomo kolesarili po nezahtevnem terenu v smeri Plat in Mežice, kjer sledi vzpon do Šteng pod Peco. Tudi tukaj nas iz kamenja zazidan stožčast spomenik s spominskim zapisom spomni na čase NOB. Od tukaj dalje nadaljujemo s pestrim vzponom do Jakobe in nadalje najzahtevnejši del, vzpon do Doma na Peci, kjer nas pričaka popolnoma obnovljena planinska koča v objemu koroških gozdov pod mogočnim koroškim dvatisočakom Peco. Sledi počitek in druženje, nakar se bomo spustili v Podpeco. V kolikor bo naše razpoloženje in kondicija dopuščala, se lahko po dogovoru spustimo vse do Črne na Koroškem in s kolesarskim vzponom nadaljujemo do Slemena. Od tam pa nas čaka le še spust do Šoštanja.

PRILOGE:

Zemljevid

Podrobnosti

Datum:
12. septembra, 2020
Ura:
6:30 - 19:00

Organizator

Planinsko društvo Šoštanj
E-naslov:
info@pd-sostanj.si

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register