TURA V ITALIJI: IVANAC (1169 m), BREŠKI JALOVEC (1.613 m), BRINICA (1.636 m)

Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

TURA V ITALIJI: IVANAC (1169 m), BREŠKI JALOVEC (1.613 m), BRINICA (1.636 m)

4 junija @ 8:00 - 5 junija @ 21:00

Odhod: 4.6.2022 ob 8.00, Avtobusna postaja Šoštanj, prihod 5.6.2022 ob 21.00

Vodniki: Matej Kortnik, Igor Rezman

Čas hoje: 1. dan 3 ure, 2. dan 8 ur

Zahtevnost: lahka pot, nekatera mesta deloma zahtevna

Oprema: standardna planinska oprema, palice, dovolj tekočine. Za spanje na karavli rabite spalno vrečo.

Cena: 40 € – avtobus, organizacija izleta (za prijave do vključno 31. maja priznamo 10 % popust)

25 € –  spanje z zajtrkom in večerjo (strošek se poravna direktno izvajalcu storitve, opozoriti če kdo želi vegetarijanski obrok)

Opozorilo: ob morebitnem boljšem vremenu v soboto bomo obrnili smer ture in se bomo že v soboto podali na Breški Jalovec in Brinico. V tem primeru bo odhod v soboto iz Šoštanja že ob 4.00. Ob prijavi nujno pustiti tel. številko za obveščanje o morebitni spremembi.

Opis:

Dan 1: z avtobusnim prevozom se odpeljemo v Posočje in še naprej v Breginjski kot, kjer si bomo vzeli čas za obrok, ogled Napoleonovega mosta, namakanje nog v Nadižo, …Potem se bomo odpeljali do najbolj zahodnega naselja v Sloveniji, Robidišča in še malce čez mejo v Italijo do kapele Sv. Antona, kjer bomo pričeli z vzponom na Ivanac. Vzpona na vrh od tukaj ni veliko, smo pa zanj nagrajeni z božanskim razgledom v vse smeri. Spust poteka po poti vzpona. Sledi vožnja do karavle pri mostu čez Nadižo, kjer bomo prespali. Če bo čas se bomo vmes ustavili še v Breginju.

Dan 2:  pričnemo zelo zgodaj ob 5.00 z zajtrkom in nato z vožnjo do kraja Brezje, kjer pričnemo s hojo. Greben na katerem ležita oba naša vrhova bomo dosegli v sedlu vzhodno od Breškega Jalovca, od koder je do vrha še četrt ure. Po uživanju na vrhu breškega Jalovca bomo nadaljevali po grebenu na zahod, ki se ves čas malce dviga in spušča,in bomo kmalu dosegli Lanževico(1.615 m). Sledi malce večji spust do sedla Križ in od tam zopet vzpon nazaj do Brinice, kkjer si bomo zopet vzeli čas za počitek. Sledi spust v sedlo na zahodni strani vrha. Na sedlu pa bomo videli, ali nam bo ostalo dovolj časa še za vzpon na Veliki vrh ali pa bomo takoj nadaljevali spust v dolino Mea na severni strani grebena, kjer bomo zaključili svoj izlet, kar se tiče hoje.

Podrobnosti

Začetek:
4 junija @ 8:00
Zaključek:
5 junija @ 21:00

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register