TRADICIONALNI ZIMSKI POHOD TOPOLŠICA – SLEME

Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

TRADICIONALNI ZIMSKI POHOD TOPOLŠICA – SLEME

26. decembra, 2022 @ 8:00 - 17:00

Datum odhoda: ponedeljek, 26.12.2022, z začetkom ob 8h, Gasilski dom Topolšica

Vodniki: Bojan Rotovnik, Jure Grudnik, Matej Kortnik in Andrej Veternik

Zahtevnost: lahka pot v zimskih razmerah

Čas hoje: 5-6 ur

Cena: udeležba na pohodu je brezplačna

Opis poti: Tradicionalni pohod PD Šoštanj na državni praznik dan samostojnosti in enotnosti bo v letu 2022 organiziran že štirinajstič in bo skladno s tradicijo zadnjih nekaj pohod ponovno potekal malce drugače, kot v preteklih letih. Zato bo udeležba zanimiva tudi za redne udeležence teh pohodov, saj bodo mogoče spoznali še kakšno do sedaj nepoznano stezico ali gozdno vlako.

Izhodišče ostaja enako, in sicer se bomo pohodniki ob 8. uri zbrali pri Gasilskem domu Topolšica. Iz Topolšice (380 m) se bomo mimo doma Zimzelen najprej za krajši čas povzpeli po lokalni cesti in nato nadaljevali po stezah in gozdnih vlakah po pobočju Loma neposredno na vrh planote Lom. V bližini opuščene kmetije Dražnik bomo nadaljevali s hojo po gozdnih vlakah, stezicah in travnikih do najvišjega vrha Loma, Lomek (884 m). Po skupinski fotografiji sledi spust mimo kmetije Ravs in naprej po travniku in skozi gozd do kmetije Bank. Od tam nadaljujemo krajši čas po lokalni cesti proti kmetiji Žlebnik (krajši počitek), od koder sledi zadnji vzpon mimo Orla do Andrejevega doma na Slemenu 1096m. Po okrepčilu se bomo spustili po planinski poti mimo Orla proti vasi Zavodnje in pri Kopinu vstopili na avtobus, kar pomeni dobre pol ure hoje od planinske koče. Avtobus bo udeležence pohoda peljal nazaj do Topolšice in nato preko Šoštanja in Pesja do Velenja.

Udeležencem pohoda priporočamo, da za prihod na zbirno oz. izhodiščno mesto uporabijo javni potniški promet, saj je ura začetka pohoda prilagojena tako, da je možen prevoz do izhodišča z lokalnim avtobusom iz Velenja (odhod 7:20h), Pesja (odhod ob 7:30h) ali Šoštanja (odhod 7:37h). Prav tako je zagotovljen poseben povratni avtobusni prevoz od Kopina mimo Topolšice, Šoštanja in Pesja do Velenja.

Za udeležbo na pohodu je potrebna primerna psihofizična pripravljenost in planinska oprema za lažje zimske planinske pohode.

Vabljeni!

Podrobnosti

Datum:
26. decembra, 2022
Ura:
8:00 - 17:00

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register