ODPOVEDANO: Pohod po Trški poti okoli Šoštanja ob prazniku mesta Šoštanj

Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

ODPOVEDANO: Pohod po Trški poti okoli Šoštanja ob prazniku mesta Šoštanj

17. oktobra, 2020 @ 9:00

Datum: 17. oktober ob 09.00 v parku Tresimir ter ob 11.00 na Trgu Bratov Mravljak
Vodniki: Jure Grudnik, Bojan Rotovnik, Jure Drev, Monika Tajnik
Zahtevnost poti: lahka
Čas hoje: 5/2 ure

V primeru slabega vremena pohod odpade.

 

Pohod po Trški poti okoli Šoštanja je tradicionalni pohod PD Šoštanj od leta 1994, ko je društvo praznovalo svojih 90 let delovanja. Od leta 2012 ga prirejamo skupaj s Krajevno skupnostjo Šoštanj na začetku meseca oktobra, ko je pohod tudi del praznovanja praznika mesta Šoštanj. Trška pot je lahka planinska pot v naši neposredni bližini. Planinsko društvo jo je uredilo z namenom, da se prikaže mejni obseg nekdanjega trga Šoštanj.

Leta 2000 je izšla zloženka o Trški poti okoli Šoštanja, v letu 2003 Turistična karta občine Šoštanj na kateri je podrobno predstavljena tudi Trška pot ter nato leta 2004 poseben kontrolni kartonček v obliki razglednici, na katerem je prostor za žige, ki se nahajajo na naslednjih kontrolnih točkah. nček, ki ga lahko prejmete tudi na pohodu, je bil v letu 2018 osvežen.

Tudi letos bomo izvedli pohod v dveh variantah in sicer:
1. Varianta;  pohod po celotni trasi. Pohod se prične ob 9h z zbirališčem ob otroškem igrišču Tresimirjev park v Šoštanju. Pohod po celi poti traja 4-5h.

2. Varianta; za vse tiste, ki vam je celotna pod predolga imamo pripravljeno krajšo varianto. Vabimo vas da se nam ob 11h pridružite pri kipu Marije na Trgu bratov Mravljak od koder se bomo odpravili prosti Pustemu Gradu, kjer se bomo pridružil ostalim pohodnikom in skupaj z njimi prehodili pod do zaključne točke. Hoje je za 2 uri.

Zaradi situacije COVID 19 golaža v Gasilskem domu v Šoštanju ne bo.

Podrobnosti

Datum:
17. oktobra, 2020
Ura:
9:00

Organizator

Planinsko društvo Šoštanj
E-naslov:
info@pd-sostanj.si

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register