LIMBARSKA GORA (773 m)

Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

LIMBARSKA GORA (773 m)

7 januarja @ 7:00 - 17:00

Datum odhoda: 7. 1. 2023, 7.00 Avtobusna postaja Šoštanj
Vodniki: Romana Slemenšek, Igor Kučiš, Jurij Drev
Zahtevnost poti: Lahka pot v zimskih razmerah
Čas hoje: 5 – 6 ur
Oprema: običajna pohodniška oprema, priporočene pohodne palice
Prevoz: avtobusni prevoz (Avtobusna postaja Šoštanj), cena 15 eur/osebo;
v primeru premajhnega števila prijav – prevoz z avtomobili
Prijave: do četrtka 5. 1. 2023 (do 12:00) na mail romana.slemensek@gmail.com ali 031-575-681

Opis: Limbarska gora je del Posavskega hribovja in je najvišja vzpetina severno nad Moravčami. Z vrha je lep pogled na okoliške vrhove, v lepem vremenu lahko vidimo vse do Kamniško-Savinjskih Alp. Na vrhu stojita baročna cerkev sv. Valentina in gostišče. Na vrh vodi pester izbor pešpoti iz vseh smeri in hitro je jasno, zakaj gre za najbolj priljubljeno točko Moravške planinske poti (MPP). Krožna pot po kateri se bomo podali velja za eno daljših in bolj razgibanih.

Opis poti: Od izhodišča se bomo napotili ob severni obali Gradiškega jezera (350 m). Gozdna pot se po začetnem vzponu položi, rahlemu spustu v Vinje sledi vzpon po cesti do Negastrina, kjer za zadnjimi hišami asfalt zamenja kolovoz. V nadaljevanju se pot združi s tisto iz Krašnje, prečka cesto za Moravče in se izmenjaje po kolovozih in gozdnih poteh dviguje čez zahodna pobočja Limbarske gore. Malo pred vrhom se z desne priključi pot iz Moravč, do vrha pa je še nekaj minut hoje čez travnike. Na vrhu je predviden daljši postanek.

Po poti vzpona sestopimo v Vinje in zavijemo proti domačiji Rožek ter cerkve sv. Mohorja (511 m). Od tam nadaljujemo po cesti proti Tuštanju. Za počivališčem zavijemo desno na kolovoz v naselje Prikrnica, kjer je mladost preživljal smučarski skakalec Primož Peterka. Od tam zavijemo na makadamsko cesto ter se nato spustimo nazaj poti jezeru in našemu izhodišču.

Vabljeni na prvi izlet PD Šoštanj v letu 2023.

Podrobnosti

Datum:
7 januarja
Ura:
7:00 - 17:00

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register