POHOD PO TRŠKI POTI

Pohod po Trški poti okoli Šoštanja je tradicionalni pohod PD Šoštanj od leta 1994, ko je društvo praznovalo 90 let svojega delovanja. Od leta 2012 ga prirejamo skupaj s Krajevno skupnostjo Šoštanj na začetku meseca oktobra, ko je pohod tudi del praznovanja praznika mesta Šoštanj. Letos je potekalo vse še toliko bolj slovesno, saj mesto Šoštanj praznuje 110 let svojih mestnih pravic. V Tresimirjevem parku se nas je zbralo preko osemdeset, kasneje se jih je na Pustem gradu pridružilo še nekaj po krajši varianti iz glavnega trga v Šoštanju, tako, da nas je blizu 110 udeležencev skupaj prispelo v mesto Šoštanj ob njegovi 110. obletnici.
Trška pot je lahka planinska pot v naši neposredni bližini. Planinsko društvo jo je uredilo z namenom, da se prikaže mejni obseg nekdanjega trga Šoštanj. Pohod traja okoli štiri ure zmerne hoje, v pomoč nam je dobro markirana pot in kartonček v obliki razglednice, na katerem je prostor za vse štiri kontrolne žige poti. V prijetni družbi pod budnim nadzorom planinskih vodnikov PD Šoštanj je pot hitro minila. Spominsko in skupinsko fotografijo smo naredili pod Pustim gradom nad Šoštanjem, okrepili in osvežili smo se pri prijaznih domačinih ob poti na vrhu Lokovice ter pot zaključili pri gasilskem domu v Šoštanju. Tam nas je zopet pričakala enolončnica, za katero vedno poskrbi KS Šoštanj. Prejeli smo tudi lesen obesek, škorenjček v spomin na preživeto dopoldne v naravi in prijetni družbi.
Foto in zapis: Borut Zajc

0 komentarjev

Komentirajte

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zasebne nastavitve shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitce za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke:

Zavrni vse piškotke
Dovoli vse piškotki