1. APRIL: PD Šoštanj kot prvo društvo v Sloveniji uvaja digitalne žige

Zaradi nedavne odtujitve žiga na Trški poti pri Falentu se je naše društvo odločilo, da kot prvo v Sloveniji pristopi k uvedbi digitalnih žigov na obeh svojih obhodnicah, Ravenski in Trški poti. Gre za pilotno uporabo tovrstne tehnologije v Sloveniji, v tujini to izvajajo zaenkrat le še v Nemčiji in Švici. Namesto kartončka za žige si bo uporabnik namestil posebno aplikacijo (na začetku bo na voljo samo za operacijski sistem IOS). Ob prižgani aplikaciji ter vklopljenim GPS-om na telefonu se boste le na en meter približali mestu za žig na planinski poti in žig se vam bo avtomatsko prenesel v aplikacijo. Predhodno bo seveda potrebna registracija in vpis vseh potrebnih podatkov.

Jože Rovan, predsednik Planinske zveze Slovenije: “Gre za zelo napredno tehnologijo zbiranja žigov. Planinsko društvo Šoštanj je vedno veljalo za inovativno društvo, ki je stremelo k novitetam, zato smo se hitro dogovorili za pilotni projekt. Realizacijo projekta načrtujemo do konca meseca aprila. ”  

0 komentarjev

Komentirajte

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zasebne nastavitve shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitce za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke:

Zavrni vse piškotke
Dovoli vse piškotki