Prekolesarimo STKP v enem dnevu: Sleme – Naravske Ledine – Mežica – Dom na Peci – Črna na Koroškem – Sleme

Naša etapa, ki je potekala 12.09.2020, je zajela prekrasno turno-kolesarsko pot, in sicer Naravske Ledine – Dom na Peci. Ob 6.30 uri smo se zbrali v Šoštanju na avtobusni postaji, kjer nas je čakal prevoz do štarta – Sleme. S kolesi smo se najprej zapeljali do koče na Naravskih Ledinah, kjer smo pričeli s kolesarjenjem po SKTP. V nadaljevanju smo se po krasni poti spustili pod Uršljo goro, do kmetije »Pri mokremu jopiču«, večini bolj poznano kot Obretanovo. V bližini stoji spomenik – kompozicija lesenih stebrov, različnih višin, postavljenih v obliki nezaključene osmice, ki je posvečen vsem padlim borcem NOB na tem področju. Prav tako je navedeno območje dobro poznano tabornikom, saj se ponaša z Domom tabornikov RKJ, vsako leto pa na Obretanovo poteka tudi tradicionalni gorski tek. V nadaljevanju smo kolesarili po nezahtevnem terenu v smeri Plat in Mežice, kjer je sledil vzpon do Šteng pod Peco. Tudi tukaj nas iz kamenja zazidan stožčast spomenik s spominskim zapisom spomni na čase NOB. Od tukaj dalje smo nadaljevali s pestrim vzponom do Jakobe in nadalje najzahtevnejši del, vzpon do Doma na Peci, kjer nas je pričakala popolnoma obnovljena planinska koča v objemu koroških gozdov, pod mogočnim koroškim dvatisočakom Peco. Sledil je počitek in druženje. Nato smo se spustili v Podpeco in do planinske koče na Pikovem, kjer smo pobrali še zadnji žig. Sledil je še spust do Črne na Koroškem in 1 urni vzpon na Sleme. Po prijetnem spustu v dolino smo turo zaključili v Šoštanju.

Primož Grudnik

0 komentarjev

Komentirajte

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zasebne nastavitve shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitce za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke:

Zavrni vse piškotke
Dovoli vse piškotki