Prvi spominski pohod od Kotelj do Belih Vod

VEčER: četrtek, 27. Maj 2004 – Stran: CELJSKO, SAVINJSKA, ŠALEŠKA DOLINA


Prvi spominski pohod od Kotelj do Belih Vod


Planinsko društvo Šoštanj in Občina Šoštanj bosta to soboto pripravila prvi spominski pohod od Kotelj do Belih Vod. Korošci so na binkoštni ponedeljek romali od Kotelj do Belih Vod.


Romanje je, kot je znano, opisal tudi pisatelj Lovro Kuhar – Prežihov Voranc. Na pobudo Alenke Verbič z Občine Šoštanj so se odločili, da obudijo spomin na to binkoštno romanje Hotuljcev do Belih Vod, Pohodnice in pohodnike bo posebni avtobus odpeljal od avtobusne postaje v Šoštanju ob 7. uri, spotoma, ob 7.10, pa se bo ustavil tudi pred Rdečo dvorano v Velenju. Pohodniki se bodo med potjo ustavili pri Andrejevem domu na Slemenu, od koder bodo nadaljevali pot do Belih Vod. Tam bo ob 17. uri romarska maša. Po maši bo udeležence poseben avtobus odpeljal v dolino.


Za prevoz iz Šoštanja do Kotelj in od Belih Vod do Šoštanja bo treba odšteti po tisoč tolarjev. Kot je povedal predsednik Planinskega društva Šoštanj, Bojan Rotovnik, bodo storili vse, da bi postal pohod tradicionalen, za sodelovanje na romanju od Kotelj do Belih Vod pa si bodo prizadevali privabiti tudi planince s Koroške.

0 komentarjev

Komentirajte

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zasebne nastavitve shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitce za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke:

Zavrni vse piškotke
Dovoli vse piškotki