Planinsko orientacijsko tekmovanje

VEčER: Petek, 21. Maj 2004 – Stran: SLOVENIJA


Planinsko orientacijsko tekmovanje


Planinsko društvo Šoštanj bo v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije 23. in 24. maja organizator planinskega orientacijskega tekmovanja, ki je hkrati tudi zaključno tekmovanje za letošnjo sezono. Letos se je na zaključno tekmovanje iz področnih lig uvrstilo 75 ekip, dodatno pa se je za tekmovanje prijavilo še 33 ekip v lažji in težji odprti kategoriji.


Tekmovalci morajo na progah poleg poznavanja orientacije in ustrezne telesne pripravljenosti pokazati tudi znanje iz teoretičnega in praktičnega poznavanja planinstva, saj med tekmovanjem rešujejo pisne teste, na kontrolnih točkah pa izvajajo praktične naloge. Cilj tekmovanja je med drugim tudi upoštevanje načel častnega kodeksa slovenskih planincev. Tekmovanja se bodo udeležile 103 ekipe s po tremi do petimi člani, tako da bo nastopilo 400 do 500 tekmovalcev iz vse Slovenije. Tekmovanje se bo pričelo v soboto ob 10.30 z dnevnim orientacijskim tekmovanjem, nadaljevalo z nočnim tekmovanjem, zaključilo pa v nedeljo z zahtevnejšim orientacijskim tekmovanjem.

0 komentarjev

Komentirajte

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zasebne nastavitve shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitce za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke:

Zavrni vse piškotke
Dovoli vse piškotki