Slovensko planinsko orientacijsko tekmovanje bo v Šoštanju

Slovensko planinsko orientacijsko tekmovanje bo v ŠoštanjuPlaninsko društvo Šoštanj bo v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije 22. in 23. maja 2004 izvedel Slovensko planinsko orientacijsko tekmovanje, ki je zaključno tekmovanje za sezono 2003/04.


Planinska orientacijska tekmovanja se izvajajo v osmih področnih planinskih orientacijskih ligah v katerih sodelujejo ekipe okoli šestdesetih planinskih in drugih društev.  V vsaki področni ligi morajo izvesti vsaj tri tekmovanja in najboljši dve ekipi iz vsake kategorije se uvrstita na Slovensko planinsko orientacijsko tekmovanje, ki je vsako leto na drugi lokaciji. Letos bo SPOT potekal na širšem območju občine Šoštanj. Na tekmovanje se je iz področnih lig uvrstilo 75 ekip, dodatno pa se je za tekmovanje prijavilo še 33 ekip v lažji in težji odprti kategoriji.


SPOT je za mladince, člane in za ekipe v težji odprti kategoriji dvodnevno tekmovanje, ki se prične v soboto ob 10.30 uri z dnevnim orientacijskim tekmovanjem, nadaljuje z nočnim tekmovanjem in zaključi z nedeljskim tehnično zahtevnejšim orientacijskim tekmovanjem. Za ekipe mlajših in starejših osnovnošolcev, starejših članov, družine in ekipe v lažji odprti kategoriji pa je SPOT enodnevno tekmovanje z daljšim orientacijskim tekmovanjem.


Tekmovalci morajo na progah poleg znanja orientacije in ustrezne telesne pripravljenosti pokazati tudi znanje iz teoretičnega in praktičnega poznavanja planinstva, saj v času tekmovanja rešujejo pisne teste in na kontrolnih točkah izvajajo praktične naloge. Cilj tekmovanja pa ni samo preizkus znanja in telesne pripravljenosti, ampak tudi razvijanje tovarištva, medsebojnega poznavanja, spoznavanje pokrajine in upoštevanje načel častnega kodeksa slovenskih planincev.


SPOT je največje planinsko tekmovanje v Sloveniji, saj se ga bodo udeležile kar 103 ekipe, ki štejejo od tri do pet članov, kar pomeni med 400 in 500 tekmovalci iz vse Slovenije. Za lažje spremljanje priprav na tekmovanje in same izvedbe tekmovanja je organizator pripravili posebne spletne strani, kjer so objavljene vse novosti in obvestila: www.orientacija.net.


Predsednik PD Šoštanj:
Bojan RotovnikObvestilo medijev v word dokumentu!

0 komentarjev

Komentirajte

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zasebne nastavitve shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitce za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke:

Zavrni vse piškotke
Dovoli vse piškotki