Izlet po Kostelski planinski pešpoti


                         Kostelska planinska pešpot


15. listopad 2003


vodnici Andreja Konovšek in Martina PečnikKostel nam je vsaj večini manj poznano območje ob Kolpi, ki sega na jugu od Svete Ane oz. Srobotnika ob Kolpi preko Fare do potoka Bilpa, na severu pa do Kaptola oz. do Ajbla. Celotno ozemlje je sodilo nekoč v gospostvo Kostel, po čemer je dobilo tudi svoje ime. Ves Kostel sodi v pred kratkim ustanovljeno občino Kostel, ki ima sedež v vasi.


Kostelska planinska pešpot je krožna pot, ki nas skozi kostelsko pokrajino popelje preko vasi Potok (225 m), Jakšiči, mimo Stružnice in Planine čez Kuželjsko Okno v Kuželjski steni (874 m), odkoder je lep razgled na Kolpsko dolino in Gorski Kotar, v Rake pod Špičastim hribom preko Laz nazaj v Potok. Na pot se bomo podali v družbi domačina, ki nam bo v spremstvu predstavil kostelsko pokrajino in njeno zgodovino.


Na povratni vožnji se bomo ustavili v Kočevju. Zainteresirani se bodo lahko v Pokrajinskem muzeju Kočevje udeležili predavanja in multivizijske predstavitve zgodovine Kočevskega (cena: zaposleni-500 SIT, upokojenci-400 SIT, študentje-300 SIT). Ostali bodo v tem času imeli prosti čas (1.30 h).čas hoje: 6.30 h


Vožnja: Šoštanj – Škofljica – Ribnica – Vas – Kočevje – Šoštanj.


Odhod: Avtobusna postaja Šoštanj, ob 5.00 h


Cena: 2900 SIT 


Prijave: v cvetličarni Nahtigal v Šoštanju, do srede 12. listopada do 12 h.


0 komentarjev

Komentirajte

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zasebne nastavitve shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitce za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke:

Zavrni vse piškotke
Dovoli vse piškotki