ZARADI PLAZOV DVE PL. POTI PD ŠOŠTANJ ZAČASNO ZAPRTI

PD 12. september, 2023
1404
ZARADI PLAZOV DVE PL. POTI PD ŠOŠTANJ ZAČASNO ZAPRTI

Planinsko društvo Šoštanj je po poplavah, ki so 4.8. prizadele tudi večji del zahodnega dela občine Šoštanj, začasno zaprlo več pl. poti na tem območju. Od 9. do 11.8. so markacisti opravili ogled teh pl. poti in ugotovili, da je večina lokalnih cest, po katerih tudi poteka del pl. poti, že prevoznih. Zaradi zemeljskih plazov, ki še niso sanirani, pa do nadaljnega ostajata zaprta dva odseka. POPRAVEK: od 9.9. dalje zaprt samo še en odsek planinske poti.


NOVO z dne 12.9.2023: PD Šoštanj obvešča, da je planinska pot Šoštanj-Mostnar-Šmihel-Mozirska koča (odsek Mlinar - vas Šmihel) ponovno prehodna, saj so bili v okviru delovne akcije markacistov dne 9.9. urejeni ustrezni obhodi pri zemeljskem plazu v gozdu ter odstranjena podrta drevesa, ki so onemogočala prehod. Prav tako je bila sanirana poškodovana brv čez potok Šunc.

Še naprej pa zaradi aktivnega zemeljskega udora ostaja zaprt odsek Mlinar - Honec v vasi Bele Vode (del pl. poti Šoštanj - Smrekovec).
_______________________________________________

NOVICA z dne 15.8.2023:

Planinsko društvo Šoštanj je po poplavah, ki so 4.8. prizadele tudi večji del zahodnega dela občine Šoštanj, začasno zaprlo več pl. poti na tem območju. Od 9. do 11.8. so markacisti opravili ogled teh pl. poti in ugotovili, da je večina lokalnih cest, po katerih tudi poteka del pl. poti, že prevoznih. Zaradi zemeljskih plazov, ki še niso sanirani, pa do nadaljnega ostajata zaprta dva odseka.

Na  spletni strani Planinske zveze Slovenije je objavljen seznam vseh zaprtih pl. poti v Sloveniji.

Prvi začasno zaprt odsek je na pl. poti Šoštanj - Smrekovec in sicer od Mlinarja ob potoku Bela voda (blizu Grebenška) do sedla Honec. Na tem odseku je v spodjem delu zemeljski plaz in v zgornjem delu ugreznjena pot (potencialni novi zemeljski plaz).

Drugi začasno zaprt odsek je na pl. poti iz Šoštanja na Mozirsko kočo in sicer od Beričkega Križa do vasi Šmihel. Na tem delu je v bližini Beričkega križa zemeljski plaz v celoti zasul lokalno cesto, po kateri poteka tudi planinska pot.

Takoj, ko bodo pl. poti ponovno prehodne, bomo oba odseka odprli, do takrat pa prosimo uporabnike, da spoštujejo začasno zaporo.

Iskanje