Več kot 60 pohodnikov na zadnjem pohodu v letu 2023

PD 6. januar, 2024
733
Več kot 60 pohodnikov na zadnjem pohodu v letu 2023

V torek 26.12.2023 je potekal že petnajsti tradicionalni pohod Topolšica - Sleme. Zbudili smo se v rahlo megleno jutro, vendar ko se nas je malo več kot 60 planincev zbralo pri gasilnem domu v Topolšici, nas je že pozdravil sonček.


V torek 26.12.2023 je potekal že petnajsti tradicionalni pohod Topolšica - Sleme. Zbudili smo se v rahlo megleno jutro, vendar ko se nas je malo več kot 60 planincev zbralo pri gasilnem domu v Topolšici, nas je že pozdravil sonček. Pohod smo pričeli mimo bolnišnice Topolšica, kjer smo se po delu planinske poti povzpeli na cesto, ki vodi čez Lom. Od tam smo se spustili rahlo navzdol do vodnega zajetja in se mimo njega spustili v dolino potoka Strmine. Po prečkanju potoka, smo se začeli vzpenjati nazaj na greben Kozji hrbet, po katerem smo prišli do »Tonca«. Pot smo nadaljevali mimo kmetije  Zadnek in kaj kmalu smo prišli do Žlebnika. Prvo malo daljšo postojanko smo imeli pri Pireliju, ki nas je pogostil z kuhančkom ter čajem ter ostalimi dobrotami. Po slabi uri nadalje hoje, ki je potekala  nekaj po planinski poti, nekaj pa po malo manj poznanih vlakah,  smo prišli na naš cilj, Andrejev dom na Slemenu. Tam so nas pogostili s samimi domačimi dobrotami, od golaža, do pasulja, segedina ter gobove juhe z ajdovimi žganci. Po postanku smo se odpravili peš naprej do Kopina, vmes pa nas je čakalo presenečenje. Ustavili smo se pri Justiju, tam pa nas je pričakal lep razgled, na pladnje polne dobrot. To je bil naš zadnji postanek, potem pa smo se odpravili naprej. Avtobus nas je pobral pri Kopinu in okoli tretje ure popoldan smo prišli nazaj v Topolšico.  Prehodili smo slabih 12 km in hodili malo manj kot 5 ur. 

Še zanimivost, ki jo je povedal Bojan Rotovnik. V vseh letih odkar hodimo na ta pohod, smo vedno na Andrejev dom na Slemenu prišli med 11.45 in 12.15. Ne glede na skupino in pot po kateri smo šli.  Dejstvo, da imamo vedno zelo dobro organizacijo in časovnico :D 

 

Kaja Koželjnik


Fotogalerija

Iskanje