VABILO NA TABOR MLADIH PLANINCEV DOVJE 2022

PD 1. maj, 2022
276
VABILO NA TABOR MLADIH PLANINCEV DOVJE 2022

Vse mlade planince, ki si želijo teden aktivnih počitnic, ki občudujejo gorsko naravo in se radi potepajo po gorah, lepo vabimo na Tabor mladih planincev (13.-20.8.2022), kjer bomo odkrivali lepote neokrnjene narave in sklepali nove prijateljske vezi. Taborjenje je idealna priložnost za spoznavanje drugačnega, družabnega in zdravega življenja v naravi. Tabor, ki ga pripravljamo letos, bo v Dovjah pri Mojstrani. Kot že nekaj let, tudi letos organiziramo tabor skupaj s planinskimi društvi iz Savinjskega meddruštvenega odbora. Otroci bodo bivali v šotorih. V taboru bo tudi vsa potrebna infrastruktura po zahtevah sanitarno higienskih predpisov (kuhinja, kemični WC, prhe). Za otroke bodo skrbeli vodniki, mentorji planinskih skupin, mladinski voditelji, vzgojitelji, tehnično in medicinsko osebje. Tabor je namenjen osnovnošolskim otrokom. Priporočamo ga predvsem tistim, ki radi hodijo in bi radi spoznali planinstvo kot način aktivnega preživetja v naravi. V planinskem društvu si bomo prizadevali, da bo vaš otrok odšel s taborjenja zadovoljen in obogaten z novimi znanji in koristnimi izkušnjami. Vtise z zadnjega tabora Čezsoča 2019 si lahko ogledate tukaj.

Dovje je vas s tisočletno zgodovino in kmečko tradicijo. Stisnjena je pod strma pobočja Karavank, v njenem vznožju pa so marljivi vaščani skozi stoletja izoblikovali njive v terasah. Vas je ohranila mnoge alpske arhitekturne značilnosti. Zanimiva so polkrožna vhodna vrata v kmečke hiše, za katerimi diha gostoljubnost. Na pokopališču ob farni cerkvi sv. Mihaela so pokopani mnogi ponesrečeni planinci s triglavskega pogorja. Na Dovjem je 38 let služboval župnik Jakob Aljaž (1845 - 1927), graditelj koč v Vratih in na Kredarici, stolpa na Triglavu ter poti v Julijskih Alpah. Bil je tudi skladatelj, pevec in narodni buditelj. Uglasbil je planinsko himno Oj, Triglav moj dom. V župnišču mu je posvečena spominska soba, ob magistralni cesti med obema vasema stoji njegov spomenik. Iz Mojstrane pa vodijo tri čudovite alpske doline v samo osrčje Triglavskega narodnega parka, zato je vas postala pomembno izhodišče za planinske ture v Julijske Alpe.

Cena tabora je 170 € (cena vključuje nastanitev v šotorih, prevoz, polni penzion, stroške izletov in ogledov).  V primeru, da sta dva ali več otrok iz iste družine, znaša cena 150 € na udeleženca. Poleg tega mora biti za vsakega udeleženca poravnana članarina pri Planinskem društvu Šoštanj.

Ob prijavi je potrebno plačati 40 €. Prijave sprejemamo do zapolnitve vseh mest. Prijavnica je veljavna, če so s strani starša ali skrbnika podpisane vse štiri strani! Izpolnjeno prijavnico oddajte mentorju na osnovni šoli, pošljite na društveni naslov ali skenirano pošljite na email info@pd-sostanj.si. Pred taborom bo organiziran sestanek s starši udeležencev. Termin bo znan naknadno. Več informacij v sami prijavnici. Za dodatne informacije se lahko obrnete na načelnico PD Šoštanj, Kajo Koželjnik (041 331 228).

Prijavnica za Tabor mladih planincev Dovje 2022 (klikni na povezavo)

Iskanje