Prvi spominski pohod od Kotelj do Belih Vod

PD 27. maj, 2004
313
Prvi spominski pohod od Kotelj do Belih Vod
Planinsko društvo Šoštanj in Občina Šoštanj bosta to soboto pripravila prvi spominski pohod od Kotelj do Belih Vod. Korošci so na binkoštni ponedeljek romali od Kotelj do Belih Vod. Romanje je, kot je znano, opisal tudi pisatelj ...

VEčER: četrtek, 27. Maj 2004 - Stran: CELJSKO, SAVINJSKA, ŠALEŠKA DOLINA

Prvi spominski pohod od Kotelj do Belih Vod

Planinsko društvo Šoštanj in Občina Šoštanj bosta to soboto pripravila prvi spominski pohod od Kotelj do Belih Vod. Korošci so na binkoštni ponedeljek romali od Kotelj do Belih Vod.

Romanje je, kot je znano, opisal tudi pisatelj Lovro Kuhar - Prežihov Voranc. Na pobudo Alenke Verbič z Občine Šoštanj so se odločili, da obudijo spomin na to binkoštno romanje Hotuljcev do Belih Vod, Pohodnice in pohodnike bo posebni avtobus odpeljal od avtobusne postaje v Šoštanju ob 7. uri, spotoma, ob 7.10, pa se bo ustavil tudi pred Rdečo dvorano v Velenju. Pohodniki se bodo med potjo ustavili pri Andrejevem domu na Slemenu, od koder bodo nadaljevali pot do Belih Vod. Tam bo ob 17. uri romarska maša. Po maši bo udeležence poseben avtobus odpeljal v dolino.

Za prevoz iz Šoštanja do Kotelj in od Belih Vod do Šoštanja bo treba odšteti po tisoč tolarjev. Kot je povedal predsednik Planinskega društva Šoštanj, Bojan Rotovnik, bodo storili vse, da bi postal pohod tradicionalen, za sodelovanje na romanju od Kotelj do Belih Vod pa si bodo prizadevali privabiti tudi planince s Koroške.

Iskanje