Planinsko orientacijsko tekmovanje

PD 21. maj, 2004
238
Planinsko orientacijsko tekmovanje
Planinsko društvo Šoštanj bo v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije 23. in 24. maja organizator planinskega orientacijskega tekmovanja, ki je hkrati tudi zaključno tekmovanje za letošnjo sezono. Letos se je na zaključno tekmovanje iz področnih lig uvrs

VEčER: Petek, 21. Maj 2004 - Stran: SLOVENIJA

Planinsko orientacijsko tekmovanje

Planinsko društvo Šoštanj bo v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije 23. in 24. maja organizator planinskega orientacijskega tekmovanja, ki je hkrati tudi zaključno tekmovanje za letošnjo sezono. Letos se je na zaključno tekmovanje iz področnih lig uvrstilo 75 ekip, dodatno pa se je za tekmovanje prijavilo še 33 ekip v lažji in težji odprti kategoriji.

Tekmovalci morajo na progah poleg poznavanja orientacije in ustrezne telesne pripravljenosti pokazati tudi znanje iz teoretičnega in praktičnega poznavanja planinstva, saj med tekmovanjem rešujejo pisne teste, na kontrolnih točkah pa izvajajo praktične naloge. Cilj tekmovanja je med drugim tudi upoštevanje načel častnega kodeksa slovenskih planincev. Tekmovanja se bodo udeležile 103 ekipe s po tremi do petimi člani, tako da bo nastopilo 400 do 500 tekmovalcev iz vse Slovenije. Tekmovanje se bo pričelo v soboto ob 10.30 z dnevnim orientacijskim tekmovanjem, nadaljevalo z nočnim tekmovanjem, zaključilo pa v nedeljo z zahtevnejšim orientacijskim tekmovanjem.

Iskanje