Kako ohranjamo Smrekovec?

PD 22. marec, 2005
232
Kako ohranjamo Smrekovec?
Planinsko društvo Šoštanj je pripravilo lani ob 100-letnici delovanja okroglo mizo Kako ohraniti Smrekovec? Spodbudila je delovanje Projektne skupine civilne družbe za ohranitev Smrekovca, katere poglavitna naloga je ohraniti domačo naravno dediščino. Let

VEčER: Torek, 22. Marec 2005 - Stran: CELJSKO, SAVINJSKA, ŠALEŠKA DOLINA

Načrtujejo ustanovitev naravovarstvene zveze Smrekovec

Kako ohranjamo Smrekovec?

K sodelovanju so povabili javnosti občin Šoštanj, črna na Koroškem, Ljubno ob Savinji in Mozirje

Planinsko društvo Šoštanj je pripravilo lani ob 100-letnici delovanja okroglo mizo Kako ohraniti Smrekovec? Spodbudila je delovanje Projektne skupine civilne družbe za ohranitev Smrekovca, katere poglavitna naloga je ohraniti domačo naravno dediščino. Leto dni po prvi okrogli mizi o pogorju 1577 metrov visokega Smrekovca pripravljajo javno razpravo Kako ohranjamo Smrekovec? Okrogla miza bo nocoj ob 18.30 v mali dvorani Kulturnega doma Šoštanj na trgu Jožeta Lampreta 3.

Nocojšnja okrogla miza je v primerjavi z lansko širše zasnovana. K oblikovanju skupnega dialoga so organizatorji povabili ob šaleški še koroško in savinjsko ½stran½ Smrekovškega pogorja. Povabili so javnosti občin Šoštanj, črna na Koroškem, Ljubno ob Savinji in Mozirje - domačine, planince, lovce, gozdarje, oskrbnike planinskih koč na pogorju, krajevne in lokalne skupnosti, policijo, pristojne inšpektorate in druge odgovorne službe. Dobrodošli ob okrogli mizi pa bodo tudi ljubitelji narave.

V nocojšnji razpravi bodo v ospredju trije programski sklopi: problemi ohranitve, reševanje problemov ohranitve Smrekovškega pogorja in ustanavljanje naravovarstvene zveze Smrekovec. Ne bodo tudi mogli mimo splošne okoljevarstvene problematike, kot je na primer vožnja z motornimi sanmi in motorji v naravnem okolju.

 

Iskanje