Skupna akcija “Varno v gore” uspela

Letošnjo akcijo Varno v gore je skupaj izvedlo šest sosednjih planinskih društev iz Šaleške doline in bližnje okolice. Na akciji so bili udeleženci iz planinskih društev Vinska gora, Velenje, Škale – Hrastovec, Šmartno ob Paki, Mislinja ter iz mojega matičnega društva, Šoštanj. Zjutraj se nas je blizu sedemdeset udeležencev skupaj z dvema avtobusoma ob upoštevanju vseh trenutnih pravil s strani NIJZ -ja odpeljalo v bližino Luč. Razdelili smo se v tri težavnostne skupine po zahtevnosti in se odpravili vsak proti svojemu cilju. Odločil sem se za srednjo težavnostno pot in se preko Kašne planine (1290) m skupaj z dvajset somišljeniki povzpel na Lepenatko 1425 m visoko. To je travnat vrh, ki se nahaja južno od 1557 m visokega Velikega Rogatca ali Spečega meniha, kot mu pravijo domačini zaradi njegove oblike gledano iz doline. Z vrha, ki ima vpisno knjižico in žig, se nam odpre lep pogled  na bližnji že omenjeni V. Rogatec, Golte, Menino planino, Kranjsko reber ter proti osrednjim Kamniško – Savinjskim Alpam, kjer izstopata Planjava in Ojstrica. Po počitku smo med spuščanjem z vrha lahko opazovali našo najzahtevnejšo skupino, ki se je ravno vzpenjala proti vrhu Rogatca. Počasi smo izgubljali višino in se kmalu znašli v zaselku Krnica blizu Luč, kjer smo v prijetno urejenem okolju turistične kmetije Robnik pričakali obe preostali skupini. Po skupno zaužiti malici ter osvežilni pijači smo opravili tradicionalno skupinsko fotografiranje vseh udeležencev akcije. Sledil je povratek domov.

Zapisal in fotografiral: Borut Zajc

 

0 komentarjev

Komentirajte

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zasebne nastavitve shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitce za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke:

Zavrni vse piškotke
Dovoli vse piškotki