Okrogla miza Ohranimo Smrekovec

VEčER: četrtek, 22. Januar 2004 – Stran: CELJSKO, SAVINJSKA, ŠALEŠKA DOLINA


V okviru prireditev ob 100-letnici organiziranega planinstva v Šoštanju


Okrogla miza Ohranimo Smrekovec


Osrednja slovesnost ob častitljivem jubileju bo 5. marca, na dan ustanovnega shoda šaleške podružnice Slovenskega planinskega društva


Planinsko društvo Šoštanj bo v četrtek, 29. januarja, ob 18. uri v mali dvorani Kulturnega doma Šoštanj, na Trgu Jožeta Lampreta 2, pripravilo okroglo mizo z naslovom Ohranimo Smrekovec. To bo že druga prireditev s spiska petnajstih, s katerimi bodo v Šoštanju še posebej zaznamovali 100-letnico organiziranega planinstva v tem mestu. Ustanovni shod šaleške podružnice Slovenskega planinskega društva je bil 5. marca leta 1904 v Šoštanju, v prostorih današnjega Kajuhovega doma. Zato bo 5. marca letos Planinsko društvo Šoštanj pripravilo osrednjo slovesnost, svečano akademijo, ob tej priliki pa bodo na Kajuhovem domu odkrili tudi spominsko ploščo.


Planinsko društvo Šoštanj je najstarejše planinsko društvo v Šaleški dolini, kjer delujejo še planinska društva Velenje, Šmartno ob Paki in Vinska Gora. Šteje blizu 300 članic in članov. Vsako leto pripravi številne pohode in izlete po domovini in tujini. Od leta 1995 naprej pa izdaja tudi društveno glasilo Planinski popotnik; prvo leto so izšle štiri številke glasila. Od leta 1996 naprej izhaja enkrat na leto, v Planinskem popotniku pa je predstavljeno delo preteklega leta in načrti za aktivnosti v novem letu. In prav predstavitev nove, jubilejne številke Planinskega popotnika je bila 8. januarja v prostorih Mestne galerije Šoštanj uvodna prireditev v čast 100-letnici Planinskega društva Šoštanj.


Marjan Lipovšek

0 komentarjev

Komentirajte

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zasebne nastavitve shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitce za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke:

Zavrni vse piškotke
Dovoli vse piškotki