novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali

Planinsko društvo Šoštanj deluje na področu zahodnega dela Šaleške doline že preko 110 let. V okviru društva delujejo mladinski, vodniški in markacijski odsek ter dve sekciji: Zlatorog in Gaberke. Društvo upravlja tudi dve obhodnici in sicer Trško pot okoli Šoštanja in Ravensko pot. Včlanjenih je okoli 300 planink in planincev, ki imajo možnost, da se udeležijo preko 20 izletov, pohodov, taborov in tur, ki jih društvo organizira vsako leto. Postanite oz. ostanite člani PD Šoštanj tudi vi! Obiščite društveno pisarno na Koroški cesti 13 (bivši vrtec Lučka) v uradnih urah, ki so vsak četrtek od 18h do 20h.

 
ZGODOVINA
AKTIVNOSTI 2019
ORGANIZIRANOST
SEKCIJE
ČLANARINA 2019
TRŠKA in RAVENSKA POT
Avtor: www.pzs.si
Iskanje
 
Novice v moj e-predal

prijava   odjava
Vreme


Domov >  Novice Ostale novice

Vabljeni na razstavo fotografske skupine PD Tolmin & predstavitev projekcije fotografij

Datum: 02.12.2016Število vseh ogledov: 1387

Avtor: Matej Kortnik

V petek 2.12.2016 ob 19. uri Vabljeni na 1. planinski večer v sezoni 2016/2017 v društvene prostore v Vili Lučka, Koroška cesta 13, v Šoštanju. V goste prihaja fotografska skupina Planinskega društva Tolmin. Na ogled nam bo postavila njihovo 6. pregledno razstavo. Član njihove fotografske skupine Milko Lesjak pa nam bo pred otvoritvijo razstave v Šoštanju predstavil tudi svojo projekcijo fotografij "Tolminska na sončni strani Alp"

**************************************************************************

Fotografska skupina Planinskega društva Tolmin deluje kot sekcija društva od leta 2008. V isto leto sega tudi začetek organiziranega fotografskega dela v PD Tolmin in sicer so v tem letu organizirali osnovni fotografski tečaj za svoje člane, ki ga je vodil mednarodno priznani fotografski mojster fotografije dr. Rafael Podobnik, dobitnik najvišjih mednardonih fotografskih nazivov. Po tečaju so pripravili tudi prvo fotografsko razstavo in po zelo dobrem odzivu javnosti so se odločili nadaljevati s svojim delom. Danes aktivno deluje v skupini 20 članov, ki se s svojimi fotografijami udeležujejo razstav skupine in sodelujejo na domačih in tujih fotografskih natečajih.


Fotografska skupina je v času svojega delovanja do sedaj pripravila šest preglednih klubskih razstav s katerimi so se predstavili v Tolminu, Kobaridu, Cerknem, Idriji, Novi Gorici, TNP na Bledu in v Špietru v Benečiji-Italija. Povprečno so pripravili po eno razstavo letno. Poleg tega so se predstavili tudi s tremi tematskimi razstavami in sicer v Zeleni hiši v Kobaridu ob Dnevih pohodništva, ob 110 letnici Bohinjske proge z razstavo na to temo v Vetrovalni napravi tunela Bukova in ob 120 letnici planinstva v Posočju z razstavo na planinsko tematiko v Tolminu.

Posamezniki so se predstavili tudi s svojim samostojnimi razstavami, s katerimi so gostovali po več krajih v Sloveniji.

Od leta  2013 so tudi polnopravni člani Fotografske zveze Slovenije. V letu 2014 in 2015 pa so dobili priznanje kot 6 najboljši foto klub FZS v konkurenci 30 klubov v okvirju FZS.

Člani skupine sodelujejo tudi na domačih in mednarodnih foto natečajih, na katerih so dosegli že kar nekaj lepih priznanj in nagrad.

Na 6. pregledni razstavi fotografske skupine PD Tolmin, ki jo bodo postavili v Šoštanju sodelujejo naslednji njeni člani: Milena Brešan (F3 FZS), Ljubo Čibej, Hugo Drago (F2 FZS), Martin Gerlič, Darja Gruntar (F3 FZS), Borut Klanjšček, Miran Klinkon, Karla Kofol (F2 FZS), Danilo Lesjak (F1 FZS), Miljko Lesjak (F1 FZS), Goran Lipušček, Vlado Podgornik in Mario Simaz (F3 FZS).

Mentor: g. Rafael Podobnik, EFIAP/p

Rastava bo na ogled do 30.1.2017

 **************************************************************************

Projekcija fotografij " Na sončni strani alp" avtorja Milka Lesjaka, tudi člana fotografske skupine PD Tolmin

Avtor kot gorski reševalec, ljubitelj gora in neokrnjene narave na malce čustven, na malce kritičen način predstavi lepote rodne Tolminske, Posočja, predvsem pa lepote naših gora. Tako kot jih sam vidi skozi objektiv fotoaparata na svojih brezštevilnih pohodih po naših gorah.

***************************************************************************

Po projekciji fotografij in otvoritvi razstave bo tudi manjša pogostitev in čas za klepet.

Lepo vabljeni!

V sodelovanju s Portalom sostanj.info