novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali

Planinsko društvo Šoštanj deluje na področu zahodnega dela Šaleške doline že preko 110 let. V okviru društva delujejo mladinski, vodniški in markacijski odsek ter dve sekciji: Zlatorog in Gaberke. Društvo upravlja tudi dve obhodnici in sicer Trško pot okoli Šoštanja in Ravensko pot. Včlanjenih je okoli 300 planink in planincev, ki imajo možnost, da se udeležijo preko 20 izletov, pohodov, taborov in tur, ki jih društvo organizira vsako leto. Postanite oz. ostanite člani PD Šoštanj tudi vi! Obiščite društveno pisarno na Koroški cesti 13 (bivši vrtec Lučka) v uradnih urah, ki so vsak četrtek od 18h do 20h.

 
ZGODOVINA
AKTIVNOSTI 2019
ORGANIZIRANOST
SEKCIJE
ČLANARINA 2019
TRŠKA in RAVENSKA POT
Avtor: www.pzs.si
Iskanje
 
Novice v moj e-predal

prijava   odjava
Vreme


Domov >  Novice Ostale novice

Triglav 2864 m, 18.,19.8.2013

Datum: 09.08.2013Število vseh ogledov: 2751

Na Triglav, z 2864 metri nadmorske višine najvišji vrh naše majhne Slovenije, ter ob enem najvišji vrh celotnih Julijskih Alp se bomo Šoštanjski planinci tokrat podali po eni najlepših vendar tudi bolj zahtevni poti čez Plemenice.

Planinsko društvo Šoštanj vabi na:

TRIGLAV 2864 m

18.,19.8.2013

 

Na Triglav, z 2864 metri nadmorske višine najvišji vrh naše majhne Slovenije, ter ob enem najvišji vrh celotnih Julijskih Alp se bomo Šoštanjski planinci tokrat podali po eni najlepših vendar tudi bolj zahtevni poti čez Plemenice. Pot bomo pričeli pri Aljaževem domu v Vratih, ter se  podali po poti po dolini mimo spomenika posvečenega padlim partizanom -gornikom. V primeru zanimanja za različne poti, se bosta oblikovali dve ločeni skupini, ki bosta vse do vrha hodili ločeno.
Vsi željni novih izzivov, ki bi želeli Triglav osvojiti po poti čez Plamenice se bodo po dolini odpravili vse do Luknje, od koder pot vodi vse do vrha Triglava. Za sam vzpon bomo potrebovali približno 7 ur, nato sledi še uro in 30 minut spusta do koče na Doliču, kjer bomo ta dan z namestitvijo tudi zaključili.
Preostali planinci, ki bi želeli Triglav osvojiti po bolj klasični, pa tudi malenkost lažji poti, pa se bomo podali na pot čez Prag do Triglavskega doma na Kredarici, ter nato preko vrha Triglava, vse do koče na Doliču.

Drugi dan se bomo od koče najprej povzpeli na Kanjavec, od koder se nam bo ponudil prelep razgled na okoliško gorovje in našega očaka, potem pa se bomo spustili na Hribarice ter preko Vratc v dolino za Kopico, po kateri nas pot pripelje do planine Dedno polje.
V primeru lepega vremena se bomo podali še na Pršivec, ter nato preko planine Vogar do Stare Fužine, kjer bomo zaključili naše dvodnevno potepanje po Julijskih Alpah.

Vjudno Vas prosimo, da imate zaradi visokih poletnih temperatur s seboj zadostno količino tekočine (vsaj 3 litre na osebo).

ODHOD: Nedelja, 18.8.2013 ob 04. uri zjutraj iz AP Šoštanj
CENA: 22 EUR + prenočišče (približno 10 EUR)
PRIJAVE: preko telefona: 031-583-273 (Primož); 041-776-269 (Jure) do četrtka 15.8.2013 do 12. ure
OBVEZNA OPREMA: samovarovalni komplet, čelada, palice, primerna oblačila in obutev za visokogorje
VODNIKI: Primož, Janez, Jure, Igor
PREDVIDEN POVRATEK: Ponedeljek, 19.8 v zgodnjih večernih urah

FOTOGRAFIJE IN NATANČEN OPIS POTI NA POVEZAVI: http://www.hribi.net/izlet/aljazev_dom_v_vratih_triglav_cez_plemenice/1/1/127

 

Vljudno Vabljeni

V sodelovanju s Portalom sostanj.info