novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali

Planinsko društvo Šoštanj deluje na področu zahodnega dela Šaleške doline že preko 110 let. V okviru društva delujejo mladinski, vodniški in markacijski odsek ter dve sekciji: Zlatorog in Gaberke. Društvo upravlja tudi dve obhodnici in sicer Trško pot okoli Šoštanja in Ravensko pot. Včlanjenih je okoli 300 planink in planincev, ki imajo možnost, da se udeležijo preko 20 izletov, pohodov, taborov in tur, ki jih društvo organizira vsako leto. Postanite oz. ostanite člani PD Šoštanj tudi vi! Obiščite društveno pisarno na Koroški cesti 13 (bivši vrtec Lučka) v uradnih urah, ki so vsak četrtek od 18h do 20h.

 
ZGODOVINA
AKTIVNOSTI 2019
ORGANIZIRANOST
SEKCIJE
ČLANARINA 2019
TRŠKA in RAVENSKA POT
Avtor: www.pzs.si
Iskanje
 
Novice v moj e-predal

prijava   odjava
Vreme


Domov >  Novice Ostale novice

Planinski večer: HIMALAJSKE POTI - JUBILEJ EVERESTA

Datum: 17.03.2011Število vseh ogledov: 3450

Planinski večer bo v četrtek, 17.3.2011, ob 19. uri v veliki dvorani Kulturnega doma v Šoštanju.

Ob posnetkih bo predstavljena pot pod Everest in vzpon na 6189m visok vrh Imja Tse. Ob 30. letnici prvega vzpona po Zahodnem grebenu na najvišji vrh sveta, ki velja za najdaljšega in najtežjega, so se predavatelji udeležili spominskega jubileja pod tem vrhom. Skupina se je nato povzpela še na vrh Imja Tse. Članici te skupine sta bili predavateljici Magda Šalamon in Ivana Leskovar, ki vam bosta tudi predstavili doživatja na tej poti.

Odprava Everest 1979 je imela v moštvu 25 članov in 6 spremljevalcev. Vodja je bil Tone Škarja, ki pozna Himalajo kot svoj žep. Tudi Tone Škarja bo kot predavatelj sodeloval na planinskem večeru.

 

 

Omenjeni subjekti:
PLANINSKO DRUŠTVO ŠOŠTANJ

V sodelovanju s Portalom sostanj.info