novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali

Planinsko društvo Šoštanj deluje na področu zahodnega dela Šaleške doline že preko 110 let. V okviru društva delujejo mladinski, vodniški in markacijski odsek ter dve sekciji: Zlatorog in Gaberke. Društvo upravlja tudi dve obhodnici in sicer Trško pot okoli Šoštanja in Ravensko pot. Včlanjenih je okoli 300 planink in planincev, ki imajo možnost, da se udeležijo preko 20 izletov, pohodov, taborov in tur, ki jih društvo organizira vsako leto. Postanite oz. ostanite člani PD Šoštanj tudi vi! Obiščite društveno pisarno na Koroški cesti 13 (bivši vrtec Lučka) v uradnih urah, ki so vsak četrtek od 18h do 20h.

 
ZGODOVINA
AKTIVNOSTI 2019
ORGANIZIRANOST
SEKCIJE
ČLANARINA 2019
TRŠKA in RAVENSKA POT
Avtor: www.pzs.si
Iskanje
 
Novice v moj e-predal

prijava   odjava
Vreme


Domov >  Novice Ostale novice

Paka in Bečovnica sta precej čistejši

Datum: 03.06.2008Število vseh ogledov: 3932

Avtor: Tjaša Rehar

Občina Šoštanj je v soboto, 31. maja, organizirala očiščevalno akcijo z namenom očistiti reko Pako in potok Bečovnico. Odzvali so se člani Ribiške družine Paka, člani vseh štirih prostovoljnih gasilskih društev v občini (Šoštanj, Lokovica, Gaberke in Topolšica) in še člani Planinskega društva Šoštanj, Mladinskega kulturnega centra, nekaj krajanov in del občinske uprave. Skupno se je ...

Paka in Bečovnica sta precej čistejši

Občina Šoštanj je v soboto, 31. maja, organizirala očiščevalno akcijo z namenom očistiti reko Pako in potok Bečovnico. Odzvali so se člani Ribiške družine Paka, člani vseh štirih prostovoljnih gasilskih društev v občini (Šoštanj, Lokovica, Gaberke in Topolšica) in še člani Planinskega društva Šoštanj, Mladinskega kulturnega centra, nekaj krajanov in del občinske uprave. Skupno se je nabralo okrog 40 ljudi, ki so se nato po skupinah podali v Pako v Penku in v Bečovnico.

Župan Občine Šoštanj Darko Menih je bil aktivni udeleženec akcije, čistil je Pako skupaj z lokoviškimi gasilci. Akcija se je zaključila malo po 11. uri na Ribiški koči ob Družmirskem jezeru, kjer so se vsi udeleženci okrepčali s slastnim golažem.

Letošnja očiščevalna akcija Šoštanja in okolice bi morala biti že v aprilu ob dnevu zemlje. Takrat je bilo vreme zelo muhasto, a so akcijo kljub temu ponekod izvedli, in sicer: turistična društva v Skornem, Lajšah in na Pristavi, krajani v Gaberkah in Lokovici, teden dni kasneje pa tudi člani ŠKD Mačji kamen v Florjanu.

Čistilna akcija v Šoštanju je tako potekala v treh etapah, skupno pa je v njej sodelovalo okrog 150 ljudi, nekateri celo po večkrat, za kar se vsem lepo zahvaljujemo.

Nepogrešljivi sodelavci pri akciji so: PUP Saubermacher, Komunalno podjetje Velenje, Termoelektrarna Šoštanj in Kmetijska zadruga Šaleške doline.

Omenjeni subjekti:
OBČINA ŠOŠTANJ
RD PAKA ŠOŠTANJ
PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO TOPOLŠICA
PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO ŠOŠTANJ-MESTO
PGD GABRKE
PGD LOKOVICA
PLANINSKO DRUŠTVO ŠOŠTANJ
MLADINSKI KULTURNI CENTER ŠOŠTANJ

V sodelovanju s Portalom sostanj.info