novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali

Planinsko društvo Šoštanj deluje na področu zahodnega dela Šaleške doline že preko 110 let. V okviru društva delujejo mladinski, vodniški in markacijski odsek ter dve sekciji: Zlatorog in Gaberke. Društvo upravlja tudi dve obhodnici in sicer Trško pot okoli Šoštanja in Ravensko pot. Včlanjenih je okoli 300 planink in planincev, ki imajo možnost, da se udeležijo preko 20 izletov, pohodov, taborov in tur, ki jih društvo organizira vsako leto. Postanite oz. ostanite člani PD Šoštanj tudi vi! Obiščite društveno pisarno na Koroški cesti 13 (bivši vrtec Lučka) v uradnih urah, ki so vsak četrtek od 18h do 20h.

 
ZGODOVINA
AKTIVNOSTI 2019
ORGANIZIRANOST
SEKCIJE
ČLANARINA 2019
TRŠKA in RAVENSKA POT
Avtor: www.pzs.si
Iskanje
 
Novice v moj e-predal

prijava   odjava
Vreme


Domov > Aktivnosti Ostale aktivnosti
 Število vseh ogledov: 189

Tradicionalni planinski pohod

Pohod po Trški poti okoli Šoštanja ob prazniku mesta Šoštanj
Pričetek: 12.10.2019
Lokacija: okolica mesta Šoštanj
Organizator: PLANINSKO DRUŠTVO ŠOŠTANJ

POHOD PO TRŠKI POTI OKOLI ŠOŠTANJA OB PRAZNIKU MESTA ŠOŠTANJ

Datum: 12. oktober
Vodniki: Jure Grudnik, Monika Tajnik, Tjaša Konovšek
Zahtevnost poti: lahka
Čas hoje: 5 ur
Opis:

Pohod po Trški poti okoli Šoštanja je tradicionalni pohod PD Šoštanj od leta 1994, ko je društvo praznovalo svojih 90 let delovanja.
Od leta 2012 ga prirejamo skupaj s Krajevno skupnostjo Šoštanj na začetku meseca oktobra, ko je pohod tudi del praznovanja praznika mesta Šoštanj. Trška pot je lahka planinska pot v naši neposredni bližini. Planinsko društvo jo je uredilo z namenom, da se prikaže mejni obseg nekdanjega trga Šoštanj.


Leta 2000 je izšla zloženka o Trški poti okoli Šoštanja, v letu 2003 Turistična karta občine Šoštanj na kateri je podrobno predstavljena tudi Trška pot ter nato leta 2004 poseben kontrolni kartonček v obliki razglednici, na katerem je prostor za žige, ki se nahajajo na naslednjih kontrolnih točkah. V letu 2018 je bil kontrolni kartonček osvežen.

    v ribiški koči ob Družmirskem jezeru,
    pri kmetu Vrhovniku v Lokovici,
    pri kmetu Pušniku (Rogeljšku),
    pred Rotovnikovo jamo v Skornem,
    pri Falentu v Lajšah.

Tudi letos bomo izvedli pohod v dveh variantah in sicer:
1. Varianta;  pohod po celotni trasi. Pohod se prične ob 9h z zbirališčem ob otroškem igrišču Tresimirjev park v Šoštanju. Pohod po celi poti traja 4-5h.

2. Varianta; za vse tiste, ki vam je celotna pod predolga imamo pripravljeno krajšo varianto. Vabimo vas da se nam ob 11h pridružite pri kipu Marije na Trgu bratov Mravljak od koder se bomo odpravili prosti Pustemu Gradu, kjer se bomo pridružil ostalim pohodnikom in skupaj z njimi prehodili pod do zaključne točke. Hoje je za 2 uri.

V sodelovanju s Portalom sostanj.info