novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali

Planinsko društvo Šoštanj deluje na področu zahodnega dela Šaleške doline že preko 110 let. V okviru društva delujejo mladinski, vodniški in markacijski odsek ter dve sekciji: Zlatorog in Gaberke. Društvo upravlja tudi dve obhodnici in sicer Trško pot okoli Šoštanja in Ravensko pot. Včlanjenih je okoli 300 planink in planincev, ki imajo možnost, da se udeležijo preko 20 izletov, pohodov, taborov in tur, ki jih društvo organizira vsako leto. Postanite oz. ostanite člani PD Šoštanj tudi vi! Obiščite društveno pisarno na Koroški cesti 13 (bivši vrtec Lučka) v uradnih urah, ki so vsak četrtek od 18h do 20h.

 
ZGODOVINA
AKTIVNOSTI 2019
ORGANIZIRANOST
SEKCIJE
ČLANARINA 2019
TRŠKA in RAVENSKA POT
Avtor: www.pzs.si
Iskanje
 
Novice v moj e-predal

prijava   odjava
Vreme


Domov > Aktivnosti Ostale aktivnosti
 Število vseh ogledov: 463

Dvodnevni planinski izlet na Hrvaško

IZREDNA PRESTAVITEV IZLETA: Zaradi objektivnih razlogov smo bili primorani zamenjati termina izletov Papuk ter Velika Kapela. Hvala za razumevanje.

Planinski izlet na Veliko Kapelo (1534m) - Hrvaška
Pričetek: 06.04.2019 ob 05:30 uri
Konec: 07.04.2019 ob 20:00 uri
Lokacija: Kvarner, Hrvaška
Organizator: PLANINSKO DRUŠTVO ŠOŠTANJ

Čas odhoda: 06.04.2019 AP Šoštanj ob 05.30
Vodniki: Vlado Stropnik, Matej Kortnik
Čas hoje: 1. Dan: 3 – 4 ure , 2. Dan: 4 – 5 ur
Težavnost: lahka pot

Cena: 65€ (vključen prevoz ter nočitev s polpenzionom) v primeru vsaj 25 prijav.

Prijave: Najkasneje do vključno 30. marca 2019 (zaradi rezervacij prenočišča) v Cvetličarni Nahtigal in pri vodnikih.

Opis: Po nekajletnem premoru se Šoštanjski planinci ponovno podajamo na spomladanski dvodnevni izlet v hribe ob morju. V preteklosti smo na tovrstnih izletih že obiskali pogorja na otokih Krk, Cres in Lošinj. Povzpeli smo se na Učko in pod vodstvom lokalnega vodnika obiskali in bili seznanjeni z povojnimi dogodki na Golem otoku.

Tokrat bomo naše potovanje pričeli malce drugače. Iz Šoštanja se bomo z avtobusom peljali mimo Zagreba, Karlovca, do mesta Ogulin, kjer se ob regionalni cesti Ogulin Novi Vinodolski nahaja parkirišče in izhodišče za naš prvi pohodniški cilj, Klek nad Ogulinom (1181mnv.)

Omenjeni vrh ima nekakšen simbolni pomen za Hrvaško planinstvo, saj je upodobljen tudi v grbu Hrvaške planinske zveze. Je osamelec in njegova, kar malce zastrašujoča podoba nemo bdi nad širnimi Goranskimi gozdovi. V lepem vremenu je odličen razglednik in je viden tudi iz večjega dela vzhodnih Slovenskih pogorij. Od parkirišča do vrha je dobro uro in pol zmernega in tik pod vrhom malce zahtevnejšega vzpona. Vmes na poti stoji majhen in prijeten planinski dom, v oskrbi PD Ogulin. Tu bomo imeli ob povratku iz vrha malo daljši postanek, kjer se bomo lahko odpočili, okrepčali in pokramljali z domačimi planinci. Na izhodišče se bomo vrnili po poti vzpona in se v nadaljevanju, po prej omenjeni regionalni cesti, skozi obsežne velikokapeljske gozdove odpeljali do obalnega mesta Novi Vinodolski. Po namestitvi v enem od tamkajšnjih hotelov upamo, da nam bo ostalo še nekaj časa za večerni sprehod ob obali in družabni večer ob glasbi.

Naslednje jutro po zajtrku se bomo podali še na planinsko pot med Vinodolskim in Crikvenico. Pot, ki se imenuje pot Kuša i Krša je v naši skrajšani varianti dolga 17 km, ni naporna in večinoma vodi po nekakšni mulateri. Na poti se bomo povzpeli na dva razgledna vrhova Sv. Juraj in Drenin-oba med 300 in 400 m nmv. S slednjega bomo na koncu sestopili v Crikvenico, kjer se bomo pred povratkom domov sprehodili še po ulicah in pomolih tega, že iz Avstroogrskih časov znanega letoviškega mesta.

V sodelovanju s Portalom sostanj.info