novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali

Planinsko društvo Šoštanj deluje na področu zahodnega dela Šaleške doline že preko 110 let. V okviru društva delujejo mladinski, vodniški in markacijski odsek ter dve sekciji: Zlatorog in Gaberke. Društvo upravlja tudi dve obhodnici in sicer Trško pot okoli Šoštanja in Ravensko pot. Včlanjenih je okoli 300 planink in planincev, ki imajo možnost, da se udeležijo preko 20 izletov, pohodov, taborov in tur, ki jih društvo organizira vsako leto. Postanite oz. ostanite člani PD Šoštanj tudi vi! Obiščite društveno pisarno na Koroški cesti 13 (bivši vrtec Lučka) v uradnih urah, ki so vsak četrtek od 18h do 20h.

 
ZGODOVINA
AKTIVNOSTI 2019
ORGANIZIRANOST
SEKCIJE
ČLANARINA 2019
TRŠKA in RAVENSKA POT
Avtor: www.pzs.si
Iskanje
 
Novice v moj e-predal

prijava   odjava
Vreme


Domov > Aktivnosti Ostale aktivnosti
 Število vseh ogledov: 236

mestoma zahtevno brezpotje

Planinska tura Kamniška Bistrica (600m) – Kalška gora (2047m)
Pričetek: 25.08.2019
Lokacija: Kamniško-Savinjske Alpe
Organizator: PLANINSKO DRUŠTVO ŠOŠTANJ

Datum: 25. avgust

Vodniki: Primož Grudnik, Anja Lampret, Janez Kugonič, Vlado Stropnik

Čas hoje: 1. Skupina: 8 h , 2. Skupina: 5 h

Zahtevnost poti: mestoma zahtevno brezpotje, lahka pot 

  1. Skupina: Izhodišče ture bo izpred Planinskega doma v Kamniški Bistrici od koder se bomo po markirani poti podali v smeri Spominskega parka. Po kratkem ogledu parka se bomo usmerili na brezpotje mimo Pisanega turna do Kalškega turna in naprej do Kalškega grebena. Po osvojitvi Kalške gore se bomo spustili preko Ovčarije mimo Čmaževskega turna do Žagane peči, ki leži v dolini Kamniške Bistrice. Večino ture bo potekalo po brezpotjih, ki bodo mestoma zahtevna.
  2. Skupina: Izhodišče lažjega pohoda bo izpred gondole, ki pelje na Veliko planino. Po markirani poti se bomo ob Kamniški Bistrici podali proti domu v Kamniški Bistrici. Po približno 45 minutah se bomo usmerili v dolino Kamniške bele, kjer si bomo ogledali slap Orglice in muzej Partizanske bolnice. Pohod bomo zaključili pri Planinskem domu v Kamniški Bistrici.
V sodelovanju s Portalom sostanj.info