novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali

Planinsko društvo Šoštanj deluje na področu zahodnega dela Šaleške doline že preko 110 let. V okviru društva delujejo mladinski, vodniški in markacijski odsek ter dve sekciji: Zlatorog in Gaberke. Društvo upravlja tudi dve obhodnici in sicer Trško pot okoli Šoštanja in Ravensko pot. Včlanjenih je okoli 300 planink in planincev, ki imajo možnost, da se udeležijo preko 20 izletov, pohodov, taborov in tur, ki jih društvo organizira vsako leto. Postanite oz. ostanite člani PD Šoštanj tudi vi! Obiščite društveno pisarno na Koroški cesti 13 (bivši vrtec Lučka) v uradnih urah, ki so vsak četrtek od 18h do 20h.

 
ZGODOVINA
AKTIVNOSTI 2019
ORGANIZIRANOST
SEKCIJE
ČLANARINA 2019
TRŠKA in RAVENSKA POT
Avtor: www.pzs.si
Iskanje
 
Novice v moj e-predal

prijava   odjava
Vreme


Domov > Aktivnosti Ostale aktivnosti
 Število vseh ogledov: 341

Planinski izlet in tura v Švico

Planinski izlet in tura v Naravnem parku Ela (Davos - Švica)
Pričetek: 10.08.2019
Konec: 11.08.2019
Lokacija: Švica
Organizator: PLANINSKO DRUŠTVO ŠOŠTANJ

Planinski izlet in tura v Naravnem parku Ela (Davos - Švica)

Datum odhoda: 10. in 11. avgust

Vodnik: Primož Grudnik, Janez Kugonič, Anja Lampret

Zahtevnost poti: lahka pot, zahtevna pot  

Opis: Po nekaj letih se Šoštanjski planinci ponovno odpravljamo v Švico in sicer v največji naravni park v Švici - Ela (600 km2). Nastanjeni bomo v bližini svetovno znanega mesta Davos, ki je svojo popularnost najprej dosegel zaradi svoje mikroklime, ki so jo zdravniki priporočali pljučnim bolnikom.

Osvojili bomo dva vrhova, ki pa bosta objavljena v mesecu juliju 2019, ko bomo vedeli kakšne bodo vremenske razmere. Dolge gorske verige s čudovitimi vrhovi in jezeri, neokrnjeno naravo in povezanostjo mest, organizacij pri ohranjanju narave nam pokaže kako lahko medkrajevno sodelovanje pripelje do čudovitih doživljanj, ki nam jih ponujajo.  

 

V sodelovanju s Portalom sostanj.info