novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali

Planinsko društvo Šoštanj deluje na področu zahodnega dela Šaleške doline že preko 110 let. V okviru društva delujejo mladinski, vodniški in markacijski odsek ter dve sekciji: Zlatorog in Gaberke. Društvo upravlja tudi dve obhodnici in sicer Trško pot okoli Šoštanja in Ravensko pot. Včlanjenih je okoli 300 planink in planincev, ki imajo možnost, da se udeležijo preko 20 izletov, pohodov, taborov in tur, ki jih društvo organizira vsako leto. Postanite oz. ostanite člani PD Šoštanj tudi vi! Obiščite društveno pisarno na Koroški cesti 13 (bivši vrtec Lučka) v uradnih urah, ki so vsak četrtek od 18h do 20h.

 
ZGODOVINA
AKTIVNOSTI 2019
ORGANIZIRANOST
SEKCIJE
ČLANARINA 2019
TRŠKA in RAVENSKA POT
Avtor: www.pzs.si
Iskanje
 
Novice v moj e-predal

prijava   odjava
Vreme


Domov > Aktivnosti Ostale aktivnosti
 Število vseh ogledov: 220

1. DAN: Kornock - Rinsennock - Königstuhl - Seenock - Sauereggnock - Stubennock

2. DAN: Dr. Josef-Mehrl-Hütte - Gaipahöhe - Schwarzwand - Laussniter See - Bundschuh

Planinski izlet v Krške Alpe (Avstrija)
Pričetek: 22.06.2019
Konec: 23.06.2019
Lokacija: Krške Alpe, Avstrija
Organizator: PLANINSKO DRUŠTVO ŠOŠTANJ

KRŠKE ALPE (Avstrija)        

Vodniki: Jure Grudnik, Bojan Rotovnik, Primož Grudnik, Janez Kugonič    

Datum odhoda: 22.06.2019 izpred AP Šoštanj.    

Datum prihoda: 23.06.2019 v večernih urah.    

Oprema: Pohodni čevlji, pohodne palice, hrana in pijača iz nahrbtnika, spalna vreča (avtobus nas bo prvi dan počakal pri koči, tako, da lahko pustite stvari za prenočitev na avtobusu.    

Zahtevnost: Tehnično lahka pot večinoma po travnati površini.    

1. DAN: Kornock - Rinsennock - Königstuhl - Seenock - Sauereggnock - Stubennock     

Pot bomo pričeli v smučarskem središču Turracher Höche (1763 m), kamor bomo z avtobusom prispeli okoli 8.30 ure. Najprej se bomo preko smučišča povzpeli na Kornock (2193 m), nekaj minut zatem pa bomo že stali na vrhu Rinsennock (2334 m), ki omogoča izjemen razgled na okolico. Sledi spust do prvega večjega pašnika, kjer bomo po 4 urah hoje naredili daljšo pavzo za malico. Na tem mestu je tudi izvir vode. Ko se primerno okrepčamo, pot nadaljujemo proti najvišjemu vrhu prvega dne, proti mogočni gori Königstuhl (2336 m). Planinska pot iz Turracherja do Königstuhla s strani pohodnikov ni pretirano obiskana, je pa zato opazovanje čudovite narave še toliko bolj pristno. Po osvojenem vrhu pot nadaljujemo čez grebenski del, kjer osvojimo še vrhove Seenock (2260 m), Sauereggnock (2240 m) ter Stubennock (2092 m) in se nato spustimo do pl. koče Dr. Josef-Mehrl-Hütte (1720 m), kjer bomo prenočili. Za pot, ki ni tehnično zahtevna, je potrebna dobra telesna pripravljenost, saj je hoje za 9 ur. Na poti ni nobene koče, zato imejte s sabo dovolj hrane in pijače. Čelada ni potrebna.

2. DAN: Dr. Josef-Mehrl-Hütte - Gaipahöhe - Schwarzwand - Laussniter See - Bundschuh     

Po zajtrku si bomo oprtali nahrbtnike in se podali na pot. Najprej se bomo po travnatih pobočjih povzpeli na 2192 m visok vrh Gaipahöhe. Nato bomo pot nadaljevali po prostranih planinah s prekrasnimi razgledi in v družbi govedi, ki pase gorsko travo. Pot na s bo vodila malo gor in malo dol mimo številnih jezer do najvišjega vrha tega dne Schwarzwand (2214m). Od tu nas čaka spust do jezera Laussniter See in naprej do Laussnitzer hütte na istoimenski planini. Tu bomo imeli daljši počitek in možnost okrepčitve v koči. Ko se bomo okrepčali se bomo spustili po gozdni poti, do doline Bundschuh, kjer bo pri muzeju Hochofen Bundschuh konec naše ture. Pot tehnično ni zahtevna, potrebna pa je dobra telesna pripravljenost saj bomo na poti 7 - 8 ur.

V sodelovanju s Portalom sostanj.info