novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali

Planinsko društvo Šoštanj deluje na področu zahodnega dela Šaleške doline že preko 110 let. V okviru društva delujejo mladinski, vodniški in markacijski odsek ter dve sekciji: Zlatorog in Gaberke. Društvo upravlja tudi dve obhodnici in sicer Trško pot okoli Šoštanja in Ravensko pot. Včlanjenih je okoli 300 planink in planincev, ki imajo možnost, da se udeležijo preko 20 izletov, pohodov, taborov in tur, ki jih društvo organizira vsako leto. Postanite oz. ostanite člani PD Šoštanj tudi vi! Obiščite društveno pisarno na Koroški cesti 13 (bivši vrtec Lučka) v uradnih urah, ki so vsak četrtek od 18h do 20h.

 
ZGODOVINA
AKTIVNOSTI 2019
ORGANIZIRANOST
SEKCIJE
ČLANARINA 2019
TRŠKA in RAVENSKA POT
Avtor: www.pzs.si
Iskanje
 
Novice v moj e-predal

prijava   odjava
Vreme


Domov > Aktivnosti Ostale aktivnosti
 Število vseh ogledov: 173

Lahka pot

Dan slovenskih planinskih doživetij– srečanje slovenskih planincev na Lisci 927m
Pričetek: 15.06.2019 ob 07:30 uri
Konec: 15.06.2019 ob 18:00 uri
Lokacija: Posavsko hribovje
Organizator: PLANINSKO DRUŠTVO ŠOŠTANJ

Srečanje slovenskih planincev oz. Dan slovenskih planinskih doživetij 2019 na Lisci 927m   

Datum odhoda: sobota, 15. junij, z odhodom ob 7.30h iz Šoštanja      

Vodniki: Bojan Rotovnik, Matej Kortnik in Evgen Drvarič      

Zahtevnost: Lahka pot      

Čas hoje: okoli 4h      

Opis: Planinsko društvo Šoštanj bo skupaj z drugimi zainteresiranimi društvi iz Šaleške doline organiziralo udeležbo na Dnevu slovenskih planinskih doživetij 2019 oz. Srečanju slovenskih planincev. Prireditev bo potekala v soboto, 15. junija 2019, na Lisci v organizaciji Planinske zveze Slovenije ter PD Lisca Sevnica.

Glede na to, da organizatorji vsako leto zagotovijo vzpon pod vodstvom lokalnih vodnikov do prireditvenega prostora iz več smeri bomo poskušali prevoz organizirati tako, da bosta planincem iz Šaleške doline na voljo vsaj dve različni možnosti vzpona in si bo vsak potem zbral sebi najbolj primerno. Prihod na Lisco (Tončkov dom na Lisci) je planiran do 12. ure in do osrednje prireditve bodo poleg planinskega druženja organizirane različne brezplačne aktivnosti za ljubitelje gora vseh starosti: otroške ustvarjalne delavnice na temo planinstva, vesela planinska šola - delavnice za otroke in odrasle, plezanje na plezalni steni, predstavitev gorskih reševalcev, naravovarstvene delavnice, predstavitev bogate ponudbe Planinske založbe, predstavitev dejavnosti Posavskih planincev in lokalnih društev ...

Ob 14. uri bo osrednja prireditev z uvodnim slavnostnim sprevodom društvenih praporščakov, zatem sledi planinska zabava, povratek iz Lisce do avtobusa (največ ena ura hoje) boo okoli 15.30h, tako da bomo nazaj v Šaleški dolini predvidoma do 18. ure.

Prireditev bo v vsakem vremenu, saj je vsako leto zagotovljen velik šotor na prireditvenem prostoru. V primeru dežja bomo tudi vzpone ustrezno prilagodili.

V sodelovanju s Portalom sostanj.info