novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali

Planinsko društvo Šoštanj deluje na področu zahodnega dela Šaleške doline že preko 110 let. V okviru društva delujejo mladinski, vodniški in markacijski odsek ter dve sekciji: Zlatorog in Gaberke. Društvo upravlja tudi dve obhodnici in sicer Trško pot okoli Šoštanja in Ravensko pot. Včlanjenih je okoli 300 planink in planincev, ki imajo možnost, da se udeležijo preko 20 izletov, pohodov, taborov in tur, ki jih društvo organizira vsako leto. Postanite oz. ostanite člani PD Šoštanj tudi vi! Obiščite društveno pisarno na Koroški cesti 13 (bivši vrtec Lučka) v uradnih urah, ki so vsak četrtek od 18h do 20h.

 
ZGODOVINA
AKTIVNOSTI 2019
ORGANIZIRANOST
SEKCIJE
ČLANARINA 2019
TRŠKA in RAVENSKA POT
Avtor: www.pzs.si
Iskanje
 
Novice v moj e-predal

prijava   odjava
Vreme


Domov > Aktivnosti Ostale aktivnosti
 Število vseh ogledov: 322

Turno kolesarjenje: �mihel nad Mozirjem (712m) - Kone�ka planina (1210m) - Dom na Smrekovcu (137
Pričetek: 09.06.2019 ob 07:30 uri
Konec: 09.06.2019 ob 15:00 uri
Lokacija: Golte - Smrekovec
Organizator: PLANINSKO DRUŠTVO ŠOŠTANJ
Kontakt: Grudnik PrimoĹľ 031 583 273

Šmihel nad Mozirjem - KoneÄŤka planina - Smrekovec

Datum odhoda: 9. junij, 7.30 AP Šoštanj

Vodniki: Primož Grudnik, Tomo Drolec, Žiga Kugonič

Zahtevnost poti: srednje teĹľka, V3, S4

ÄŚas voĹľnje: 3 h

Oprema: tehniÄŤno brezhibno gorsko kolo s profiliranimi gumami in vsaj sprednjim vzmetenjem, ÄŤelada, rokavice, oÄŤala, rezervna majica, hrana in pijaÄŤa iz nahrbtnika, rezervna zraÄŤnica, tlaÄŤilka, orodje, komplet za krpanje zraÄŤnic, osebni dokument

Opis:

Z organiziranim prevozom se bomo peljali v Šmihel nad Mozirjem, kjer bo naše izhodišÄŤe. Od tam se bomo peljali po asfaltni cesti v smeri Golte. Kar hitro bomo zagledali manjše kriĹľišÄŤe, kjer se bomo usmerili proti KoneÄŤki planini. Asfaltno podlago bo hitro zamenjal makadam, ki nas bo po dolgem klancu (V3) pripeljal do KoneÄŤke planine, kjer bomo naredili odmor za malo daljši poÄŤitek. Sledilo bo kolesarjenje med planinami(PotoÄŤka, Pleška, NaraloÄŤka) in nato spust do sedla Kal (S3). Usmerili se bomo proti Atelskem sedlu in naprej do Doma na Smrekovcu. Tukaj bomo opravili glavni poÄŤitek. Sledil bo spust po makadamski cesti do Belih Vod in naprej po asfaltu do Šoštanja, kjer bomo zakljuÄŤili naše kolesarjenje.

 

V sodelovanju s Portalom sostanj.info