novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali

Planinsko društvo Šoštanj deluje na področu zahodnega dela Šaleške doline že preko 110 let. V okviru društva delujejo mladinski, vodniški in markacijski odsek ter dve sekciji: Zlatorog in Gaberke. Društvo upravlja tudi dve obhodnici in sicer Trško pot okoli Šoštanja in Ravensko pot. Včlanjenih je okoli 300 planink in planincev, ki imajo možnost, da se udeležijo preko 20 izletov, pohodov, taborov in tur, ki jih društvo organizira vsako leto. Postanite oz. ostanite člani PD Šoštanj tudi vi! Obiščite društveno pisarno na Koroški cesti 13 (bivši vrtec Lučka) v uradnih urah, ki so vsak četrtek od 18h do 20h.

 
ZGODOVINA
AKTIVNOSTI 2019
ORGANIZIRANOST
SEKCIJE
ČLANARINA 2019
TRŠKA in RAVENSKA POT
Avtor: www.pzs.si
Iskanje
 
Novice v moj e-predal

prijava   odjava
Vreme


Domov > Aktivnosti Ostale aktivnosti
 Število vseh ogledov: 369

IZLET JE ZARADI SNEGA PRESTAVLJEN NA MESEC JULIJ ALI AVGUST. Točen datum bo javljen kmalu. Hvala za razumevanje!

PRESTAVLJENO: Planinski izlet po poteh 1. svetovne vojne KLUŽE - ROMBON - ČUKLA - BOVEC
Pričetek: 01.06.2019
Lokacija: Bovško
Organizator: PLANINSKO DRUŠTVO ŠOŠTANJ

Datum odhoda: sobota, 1. junij

Vodniki: Anja Lampret, Primož Grudnik, Tjaša Konovšek

Zahtevnost poti: lahka pot

Čas hoje: 9 - 10h

Opis:

Pot, ki povezuje dediščino 1. svetovne vojne od Alp do Jadrana, je vpisana na poskusni seznam UNESCO dediščine.

Zgodbe preteklosti, ki jo je zaznamovala krvava soška fronta, v številnih muzejih na prostem, obeležjih, pokopališčih opisujejo zaznamovanost sicer nebeško lepega območja Doline Soče s 1. svetovno vojno.  Pot miru, ki je v celoti dolga 230 km, poteka deloma na slovenskem, deloma na italijanskem ozemlju.

Popotniki, ki boste stopali po poteh Poti miru, kjer so sto-tisoči mladi fantje različnih narodnosti pustili svojo mladost, neizživete sanje in življenja, spominjajte se neizmernega trpljenja in krikov umirajočih. Naj vas prevzame hvaležnost za mir in lepoto zelene narave doline Soče, ki je bila v času 1. svetovne vojne okrnjena z glasnimi eksplozijami in grmenjem orožja.

Z organiziranim prevozom se bomo odpeljali do trdnjave Kluže, ki leži v neposredni bližini Bovca. Po kratkem ogledu trdnjave se bomo podali po lahki označeni poti na vrh Rombona. Pot bomo nadaljevali čez sedelce (malce strmejši in gruščnat del poti) mimo Čukle (obisk vrha), na Planino Goričica in po pešpoti do Bovca.

V sodelovanju s Portalom sostanj.info