novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali

Planinsko društvo Šoštanj deluje na področu zahodnega dela Šaleške doline že preko 110 let. V okviru društva delujejo mladinski, vodniški in markacijski odsek ter dve sekciji: Zlatorog in Gaberke. Društvo upravlja tudi dve obhodnici in sicer Trško pot okoli Šoštanja in Ravensko pot. Včlanjenih je okoli 300 planink in planincev, ki imajo možnost, da se udeležijo preko 20 izletov, pohodov, taborov in tur, ki jih društvo organizira vsako leto. Postanite oz. ostanite člani PD Šoštanj tudi vi! Obiščite društveno pisarno na Koroški cesti 13 (bivši vrtec Lučka) v uradnih urah, ki so vsak četrtek od 18h do 20h.

 
ZGODOVINA
AKTIVNOSTI 2019
ORGANIZIRANOST
SEKCIJE
ČLANARINA 2019
TRŠKA in RAVENSKA POT
Avtor: www.pzs.si
Iskanje
 
Novice v moj e-predal

prijava   odjava
Vreme


Domov > Aktivnosti Ostale aktivnosti
 Število vseh ogledov: 414

Planinski izlet na Šteharnikov vrh 1018m
Pričetek: 01.05.2019 ob 08:00 uri
Konec: 01.05.2019 ob 18:00 uri
Lokacija: Koroška
Organizator: PLANINSKO DRUŠTVO ŠOŠTANJ

ŠTEHARNIKOV VRH (1018 m)

Datum izleta: sreda, 1. maj 2019

Odhod: 08.00, Avtobusna postaja Šoštanj

Vodnika: Vlado Stropnik, Filip Vrabič

Zahtevnost:  lahka označena pot

Čas hoje: 4-5 h

Cena: 10€

Opis: V naslovu imenovani hrib leži na Koroškem ali bolj točno v hribovju med rekama Dravo in Mežo, ki se po svoji dolžini razteza med Dravogradom na vzhodu in sedlom Holmec na zahodu. Na južnih pobočjih tega hribovja ležijo, slovenski javnosti, iz Vorančevih črtic in povesti poznane vasi. To so Šentanel, Jamnica, Strojna, Brinova gora itd.

Izhodišče našega planinskega pohoda bo Dravograjsko jezero, ob cesti proti Libeličam. Pot nas bo vodila mimo lepo obnovljene cerkve Sv. Križa in v nadaljevanju po kolovozih v  gozdu, mimo samotnih kmetij, skratka značilni Koroški pokrajini, do vrha Šteharskega vrha, kakor mu po domače rečejo domačini. Sestopili bomo po južnih pobočjih, po malce krajši poti v Ravne na Koroškem, kjer nas bo čakal avtobus.  

Ker je to praznični dan, upajmo še na kakšen zanimiv dogodek!

V sodelovanju s Portalom sostanj.info