novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali

Planinsko društvo Šoštanj deluje na področu zahodnega dela Šaleške doline že preko 110 let. V okviru društva delujejo mladinski, vodniški in markacijski odsek ter dve sekciji: Zlatorog in Gaberke. Društvo upravlja tudi dve obhodnici in sicer Trško pot okoli Šoštanja in Ravensko pot. Včlanjenih je okoli 300 planink in planincev, ki imajo možnost, da se udeležijo preko 20 izletov, pohodov, taborov in tur, ki jih društvo organizira vsako leto. Postanite oz. ostanite člani PD Šoštanj tudi vi! Obiščite društveno pisarno na Koroški cesti 13 (bivši vrtec Lučka) v uradnih urah, ki so vsak četrtek od 18h do 20h.

 
ZGODOVINA
AKTIVNOSTI 2019
ORGANIZIRANOST
SEKCIJE
ČLANARINA 2019
TRŠKA in RAVENSKA POT
Avtor: www.pzs.si
Iskanje
 
Novice v moj e-predal

prijava   odjava
Vreme


Domov > Aktivnosti Ostale aktivnosti
 Število vseh ogledov: 495

lahka označena pot - dvodnevni izlet

IZREDNA PRESTAVITEV IZLETA: Zaradi objektivnih razlogov smo bili primorani zamenjati termina izletov Papuk ter Velika Kapela. Hvala za razumevanje.

Planinski izlet na Papuk 953m (Hrvaška)
Pričetek: 05.10.2019 ob 06:00 uri
Konec: 06.10.2019 ob 22:00 uri
Lokacija: Slavonija, Hrvaška
Organizator: PLANINSKO DRUŠTVO ŠOŠTANJ

Hrvaška: PAPUK

Datum odhoda: sobota, 6. in nedelja, 7. april
Vodnika: Vlado Stropnik, Jure Grudnik, Bojan Rotovnik
Zahtevnost: lahka označena pot
Čas hoje: 6 h

Opis poti: V lanskem mesecu avgustu smo vodniki PD Šoštanj gostili skupino planincev iz sosednje Hrvaške, natančneje iz HPD Bršljan Jankovac iz Osjeka. Vodili smo jih na Uršljo goro in Peco, ter pokazali zanimivosti našega mesta. Ob prijetnem dvodnevnem druženju in pomenkovanju smo se dogovorili da jim vrnemo obisk. Omenjeno planinsko društvo, ki sodi med najstarejše v tem delu Hrvaške (Slavonija) ima v lasti tudi planinski dom Jankovac na Papuku, za katerega mnogi trdijo, da je najlepši na Hrvaškem.

Papuk je najvzhodnejše hribovje v nizu treh hribovij, ki ležijo vzdolž severnega celinskega dela Hrvaške in v geografskem smislu delijo Posavino na jugu od Podravine na severu. V to skupino spadata še Bilogora in Moslovačka gora. Najvišji vrh našega ciljnega pogorja je 953m visok istoimenski vrh Papuk, kar je za hrib, ki se dviga iz prostrane Slavonske ravnice kar zavidljiva višina. Pogorje, ki meri približno 350 kvadratnih kilometrov je pretežno poraščeno z gozdom (bukev in ostali listavci) in je od leta1999 zaščiteno kot naravni park, znotraj katerega pa naletimo tudi na naravno posebnost, (geopark) ki spada pod zaščito UNESCA. Znamenitosti tega področja so tudi jezerca, potoki, slapovi, ki krasijo slikovite doline kot je dolina Jankovac, ki jo bomo obiskali.

Ob množici planinskih poti, ki so tod speljane in  urejene,bo težko izbrati pravo, ampak to prepuščamo vodnikom gostiteljskega planinskega društva. Pomlad v te kraje pride prej kot  k nam, zato je to pravi čas da jih obiščemo.

V sodelovanju s Portalom sostanj.info