novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali

Planinsko društvo Šoštanj deluje na področu zahodnega dela Šaleške doline že preko 110 let. V okviru društva delujejo mladinski, vodniški in markacijski odsek ter dve sekciji: Zlatorog in Gaberke. Društvo upravlja tudi dve obhodnici in sicer Trško pot okoli Šoštanja in Ravensko pot. Včlanjenih je okoli 300 planink in planincev, ki imajo možnost, da se udeležijo preko 20 izletov, pohodov, taborov in tur, ki jih društvo organizira vsako leto. Postanite oz. ostanite člani PD Šoštanj tudi vi! Obiščite društveno pisarno na Koroški cesti 13 (bivši vrtec Lučka) v uradnih urah, ki so vsak četrtek od 18h do 20h.

 
ZGODOVINA
AKTIVNOSTI 2019
ORGANIZIRANOST
SEKCIJE
ČLANARINA 2019
TRŠKA in RAVENSKA POT
Avtor: www.pzs.si
Iskanje
 
Novice v moj e-predal

prijava   odjava
Vreme


Domov > Aktivnosti Ostale aktivnosti
 Število vseh ogledov: 625

lahka označena pot

Planinski izlet Cerje (343m) - Trstelj (643 m)
Pričetek: 09.03.2019
Lokacija: Kras
Organizator: PLANINSKO DRUŠTVO ŠOŠTANJ

CERJE - TRTELJ (643 m)

Datum odhoda: sobota, 9. marec ob 06.00, Avtobusna postaja Šoštanj
Vodniki: Matej Kortnik, Vlado Stropnik
Zahtevnost: lahka označena pot
Čas hoje: 6 h

Cena: 20€

                                                                                                                          

Opis poti: Katero gorovje leži na severu oz. severovzhodu Vipavske doline bi nas verjetno večina uspelo našteti vrhove kot so Čaven, Golaki, Nanos, ... Katero gorovje pa zapira dolino na južni strani doline? Tam je seveda Kras. Pa je res samo Kras?

Med dolino in Krasom leži še zelo zanimiv greben, ki se prične dvigati JV od  Nove Gorice in z manjšimi prekinitvami v smeri vzhoda vleče vse do Razdrtega. Greben je gorniško najbolj zanimiv prav v zahodnem delu od Cerja do Trstelja, ker je tam neposeljen in glede na okolico relativno najvišji. Ta del bo tudi cilj našega izleta. Kod se bomo povzpeli na greben in spustili z njega naj ostane še skrivnost, bomo pa obiskali kulturni spomenik »Pomnik braniteljem slovenske zemlje med I. svetovno vojsko na Cerju, Stjenkovo kočo na Trstelju pa še kaj ob obronkih krasa ali Vipavske doline.  

Lepo vabljeni na pomladanski potep na Primorsko!

V sodelovanju s Portalom sostanj.info