novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali

Planinsko društvo Šoštanj deluje na področu zahodnega dela Šaleške doline že preko 110 let. V okviru društva delujejo mladinski, vodniški in markacijski odsek ter dve sekciji: Zlatorog in Gaberke. Društvo upravlja tudi dve obhodnici in sicer Trško pot okoli Šoštanja in Ravensko pot. Včlanjenih je okoli 300 planink in planincev, ki imajo možnost, da se udeležijo preko 20 izletov, pohodov, taborov in tur, ki jih društvo organizira vsako leto. Postanite oz. ostanite člani PD Šoštanj tudi vi! Obiščite društveno pisarno na Koroški cesti 13 (bivši vrtec Lučka) v uradnih urah, ki so vsak četrtek od 18h do 20h.

 
ZGODOVINA
AKTIVNOSTI 2019
ORGANIZIRANOST
SEKCIJE
ČLANARINA 2019
TRŠKA in RAVENSKA POT
Avtor: www.pzs.si
Iskanje
 
Novice v moj e-predal

prijava   odjava
Vreme


Domov > Aktivnosti Ostale aktivnosti
 Število vseh ogledov: 516

Tradicionalni pohod v organizaciji Planinske sekcije Gaberke

Planinski pohod po Gaberški poti
Pričetek: 24.02.2019 ob 13:00 uri
Konec: 24.02.2019 ob 16:00 uri
Lokacija: Gaberke
Organizator: PLANINSKO DRUŠTVO ŠOŠTANJ

Zbirno mesto: Nedelja, 24. februar 2019, ob 13.00 pri Gasilskem domu v Gaberkah
Vodniki: Igor Rezman, Marko Borovnik, Zvonko Koželjnik
Zahtevnost:  Lahka pot
Čas hoje: 3 ure

Tradicionalno se bomo tudi letos v februarju pod okriljem Planinske sekcije Gaberke planinci udeležili pohoda po Gaberški poti. Kot že samo ime pove, pot poteka po mejah krajevne skupnosti Gaberke, trasa pa se zaradi posledic rudarjenja včasih tudi spremeni in pomakne nekoliko proti severu, kar jo dela še bolj zanimivo.

Kot vsako leto se bomo v nedeljskem popoldnevu dobili pri gasilskem domu v Gaberkah, kjer se naš pohod prične. Najprej se bomo povzpeli na Pristavo mimo prve izmed dveh večjih domačij, ki nas čakata na poti (Apat). V nadaljevanju se bomo spustili proti Velunji, nato pa nas zopet čaka vzpon proti Plešivcu in k drugi domačiji na Čančevem vrhu. Čaka nas še Ležen, kjer bodo najbolj vidne posledice rudarjenja in vsako leto večje Družmirsko oz. sedaj že tudi Gaberško jezero.

Po končanem pohodu vas seveda vabimo na planinski čaj in domači kruh, najmlajši in najstarejši pohodnik pa prejmeta nagrado. Pot je krožna, primerna za vse, za njo pa potrebujemo cca. 3-4 ure zmerne hoje. Potrebna je planinska obutev in oblačila, primerna vremenu.

V sodelovanju s Portalom sostanj.info