novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali

Planinsko društvo Šoštanj deluje na področu zahodnega dela Šaleške doline že preko 110 let. V okviru društva delujejo mladinski, vodniški in markacijski odsek ter dve sekciji: Zlatorog in Gaberke. Društvo upravlja tudi dve obhodnici in sicer Trško pot okoli Šoštanja in Ravensko pot. Včlanjenih je okoli 300 planink in planincev, ki imajo možnost, da se udeležijo preko 20 izletov, pohodov, taborov in tur, ki jih društvo organizira vsako leto. Postanite oz. ostanite člani PD Šoštanj tudi vi! Obiščite društveno pisarno na Koroški cesti 13 (bivši vrtec Lučka) v uradnih urah, ki so vsak četrtek od 18h do 20h.

 
ZGODOVINA
AKTIVNOSTI 2019
ORGANIZIRANOST
SEKCIJE
ČLANARINA 2019
TRŠKA in RAVENSKA POT
Avtor: www.pzs.si
Iskanje
 
Novice v moj e-predal

prijava   odjava
Vreme


Domov > Aktivnosti Ostale aktivnosti
 Število vseh ogledov: 545

Lahka pot v zimskih razmerah

Planinski pohod po Šilijevih vlakah na Smrekovec (1577 m)
Pričetek: 16.02.2019
Konec: 16.02.2019 ob 23:59 uri
Lokacija: Bele Vode
Organizator: PLANINSKO DRUŠTVO ŠOŠTANJ
 Planinska sekcija Topolšica (PD Velenje)

PO ŠILIJEVIH VLAKAH NA SMREKOVEC

Datum odhoda: Sobota, 16. februar

Vodniki: Vlado Stropnik, Primož Grudnik, Igor Rezman

Zahtevnost:  Lahka pot v zimskih razmerah

Čas hoje: 5 ur

Opis: Tradicionalni zimski pohod na Smrekovec je organiziran v spomin na našega člana in vodnika Milana Pogorelčnika po gozdnih poteh, ki jih je imel on najraje. Pohod je organiziran v soorganizaciji PD Velenje - sekcija Topolšica in PD Šoštanj. Organizatorji med samim pohodom pripravimo nekaj presenečenj.

Zimski pohod se začne pri Enciju, od koder se po večnamenskih gozdnih poteh povzpnemo do glavne makadamske ceste. Po vzhodnem grebenu se povzpnemo do vrha Smrekovca. Sledi sestop po markirani poti do Doma na Smrekovcu in povratek do izhodišča.

V sodelovanju s Portalom sostanj.info