novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali

Planinsko društvo Šoštanj deluje na področu zahodnega dela Šaleške doline že preko 110 let. V okviru društva delujejo mladinski, vodniški in markacijski odsek ter dve sekciji: Zlatorog in Gaberke. Društvo upravlja tudi dve obhodnici in sicer Trško pot okoli Šoštanja in Ravensko pot. Včlanjenih je okoli 300 planink in planincev, ki imajo možnost, da se udeležijo preko 20 izletov, pohodov, taborov in tur, ki jih društvo organizira vsako leto. Postanite oz. ostanite člani PD Šoštanj tudi vi! Obiščite društveno pisarno na Koroški cesti 13 (bivši vrtec Lučka) v uradnih urah, ki so vsak četrtek od 18h do 20h.

 
ZGODOVINA
AKTIVNOSTI 2019
ORGANIZIRANOST
SEKCIJE
ČLANARINA 2019
TRŠKA in RAVENSKA POT
Avtor: www.pzs.si
Iskanje
 
Novice v moj e-predal

prijava   odjava
Vreme


Domov > Aktivnosti Ostale aktivnosti
 Število vseh ogledov: 489

V Vili Lučka na Koroški cesti 13 v Šoštanju

Planinski večer: izdaja Planinskega popotnika in predavanje iz zgodovine planinstva
Pričetek: 23.01.2019 ob 17:30 uri
Konec: 23.01.2019 ob 19:00 uri
Lokacija: Vila Lučka, Šoštanj
Organizator: PLANINSKO DRUŠTVO ŠOŠTANJ

PLANINSKI VEČER

V sredo, 23. januarja 2019, bo ob 17.30 uri v Vili Lučka v Šoštanju potekal tradicionalni planinski večer PD Šoštanj, ki bo posvečen 115. obletnici organiziranega planinstva v Šoštanju. V letu 1904 je bila namreč v Šoštanju ustanovljena Šaleška podružnica Slovenskega planinskega društva, katere naslednik je Planinsko društvo Šoštanj.

V prvem delu planinskega večera nam bo znani slovenski zgodovinar, ki je tudi alpinist in športni plezalec, dr. Peter Mikša, predstavil zgodovino slovenskega planinstva s poudarkom na zgodovini slovenske planinske organizacije. 

V drugem delu pa bo predstavitev nove številke društvenega glasila Planinski popotnik, ki bo ob že tradicionalni predstavitvi preteklih in prihodnjih aktivnosti PD Šoštanj vključevala tudi vpogled v bogato tradicijo planinstva v Šaleški dolini. 

V zaključnem delu planinskega večera pa bodo na voljo za ogled tiskovine, ki jih je izdalo Planinsko društvo Šoštanj v zadnjih 25 letih, poleg tega pa bo nekaj časa namenjeno tudi druženju.

Vabljeni!

V sodelovanju s Portalom sostanj.info